"Terra incognita / Nezināmā zeme"

Vitas Ozoliņa, 03.06.2015., 09:40

Noslēdzot ceļotāju kluba "Terra incognita" darbu ziemas / pavasara’ 2015 sezonā, ceturtdien, 11. jūnijā, plkst. 17.00 Mākslas muzeja "Rīgas Birža" Konferenču zālē (3. stāvā; Doma laukumā 6, Vecrīgā) notiks pasākums ar viesiem no Argentīnas un Namībijas.

Reklāmas plakāts lekcijai Mākslas muzejā "Rīgas Birža" 11.06.2015. Māksliniece: Kristīne JansoneReklāmas plakāts lekcijai Mākslas muzejā "Rīgas Birža" 11.06.2015. Māksliniece: Kristīne JansoneŠīs tikšanās laikā interesentiem būs iespēja iepazīt divas tālas un skaistas valstis – tuksnešu zemi Namībiju un jutekliskās dejas tango dzimteni Argentīnu.

Kontrastiem bagāto un dabas daudzveidīgo Namībijas zemi palīdzēs atklāt mūsu tautiete Diāna Kemp, kura jau 10 gadus dzīvo un strādā šajā valstī. Diāna Kemp nokārtojusi Namībijas Tūrisma departamenta oficiālos eksāmenus un ir akreditēta gide Namībijā. Viņai pieder neliela lodge tipa viesnīca, kurā izmitina tūristus. 2006. gadā Diāna uzņēma savu pirmo grupu, kas bija no Latvijas.

Namībija ir mazapdzīvota un jauna valsts Āfrikas dienvidrietumos, kura neatkarību no Dienvidāfrikas Republikas un tās piekoptā aparteīda režīma ieguva tikai 1990. gadā. Namībijas teritorija ir 12 reizes lielāka par Latviju, bet iedzīvotāju skaits – vien nieka 2,1 miljons.

Valsts nosaukums cēlies no pasaulē iespaidīgākā Namība tuksneša, kurš mūsdienās kļuvis par galveno tūristu magnetu šajā eksotiskajā reģionā. Tas pārsteidz ar savām milzu kāpām un sirreāliem skatiem. Bez Namība smilšu jūras te atrodas arī Kalahari tuksnesis, kurš gan nevar lepoties ar tik augstām kāpām, bet aizrauj ceļotājus ar netipiski bagātu veģetāciju un dzīvnieku pasauli. Kalahari tuksnesī dzīvo pat lauvas!

Argentīnas ienākošā tūrisma aģentūras "Travel Mark Tours" pārstāve Kira Ustimenko savā prezentācijā vērsīs uzmanību uz daudzpusīgo valsti Argentīnu, kas spēj aizraut ikvienu un katrā modināt interesi par arhitektūru, kovbojiem, futbolu un tango. Taču ceļotājus šī valsts fascinē arī ar ko citu, proti, milzīgo dabas resursu. Sākot ar Ugunszemi (Tierra del Fuego) dienvidos un Andu kalniem līdz Argentīnas Antarktīdai, kurp jādodas, lai atklātu dabas neaprakstāmo varenību ar vaļiem, pingvīniem un flamingo. Kiras stāstījumā uzbursim savas sajūtas par vienu no septiņiem pasaules dabas brīnumiem – iespaidīgo Iguasu ūdenskritumu un jūsmosim par pasaulē vistālāk uz dienvidiem esošo, pēdējo apdzīvoto vietu Pasaules galu (Fin del Mundo).

Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ceļotāju klubs "Terra incognita" ("Nezināmā zeme") gaida tos, kuri ceļojuši, ceļo un vēl ceļos – domās vai īstenībā. Divas reizes gadā – ziemā un rudenī – muzejs sadarbībā ar "Jēkaba Ceļojumiem" organizē četru pasākumu ciklus. Kluba nodarbības dod ieskatu par tālajām eksotiskajām zemēm, to pagātni, tagadni un šobrīd tūristu jo īpaši iecienītām vietām. Lekcijas bagātina oriģināls vizuālais, foto, kino materiāls, kurā ietverta arī aktuāla informācija ceļotājiem. Paralēli nodarbības sniedz iespēju apskatīt jaunākās muzeja izstādes un muzeja pastāvīgās ekspozīcijas mākslas zinātnieces Vitas Ozoliņas vadībā.

Uz tikšanos Mākslas muzejā "Rīgas Birža" laipni aicināts ikviens interesents!

Dalības maksa: pieaugušiem – EUR 2,85; skolēniem, studentiem, senioriem – EUR 1,42. Vietu skaits ierobežots (zāles ietilpība – 100 sēdvietas). Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties