Dzīvo zaļi un svini kopā ar Gulbenes – Alūksnes bānīti

Marina Deļikatnaja-Buša, 25.08.2010., 06:48

Izklaides, piedzīvojumi un pārsteigumi gaidāmi 2010. gada 4. septembrī, kad Gulbenes – Alūksnes šaursliežu dzelzceļā svinēsim Bānīša dzimšanas dienu - Bānīša svētkus.

Dzīvo zaļi un svini kopā ar Gulbenes – Alūksnes bānītiGulbenes – Alūksnes bānītis ir pēdējais regulāri kursējošais šaursliežu dzelzceļš ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā, un lai suminātu šo unikālo vēstures un kultūras objektu kopš 2000. gada katru septembra pirmo sestdienu tiek rīkoti Bānīša svētki.

Lai gan Bānīša mūžs ir garāks par gadsimtu, šis šaursliežu veterāns katru septembri spēj pulcēt simtiem draugu un atbalstītāju, piedāvājot plašu svētku programmu.

ez šaubām arī desmitajos Bānīša svētkos, kuros izvēlēts moto "Dzīvo zaļi", būs iespēja gan izvizināties mazajā svētku vagoniņā, gan arī iepazīt tuvāk Bānīša mājvietu un apkārtni. Šogad Bānīša pirmajā pieturvietā - Gulbenes stacijā apmeklētājus priecēs pūtēju orķestri, pilsētu pašdarbības kolektīvi, radošās darbnīcas bērniem un Bānīša fotostudija, Stāmerienā būs gadatirgus un dažādi interesanti priekšnesumi un mākslinieki visas dienas garumā, Papardē dzelzceļnieki sagatavojuši gardus cienastus un neparastus pārsteigumus tikai svētku vilciena pasažieriem, bet maršruta galapunktā – Alūksnē viesus gaida bērnu solo grupas koncerts, Rīgas dramaturgu izrāde "Kā Sarkangalvīte ar vilku spēlējās", grupa "Borowa MC", jauniešu deju kolektīvi un citi priekšnesumi.

Šogad Gulbenes – Alūksnes bānītis un a/s "Pasažieru vilciens" par godu šim vienreizējiem pasākumam organizē specvilcienu Rīga – Gulbene – Rīga, kas no Rīgas aties pulksten 08:08 un atgriezīsies Rīgā plkst. 23:30.

Sīkāka informācija par svētku programmu un biļešu cenām atrodama www.banitis.lv. Biļetes nopērkamas Biļešu serviss kasēs un internetā.

Aicinām būt kopā ar mums Bānīša svētkos visas dienas garumā 2010. gada 4. septembrī!
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties