Atklās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu nedēļu Stacijas laukumā

Laura Elizabete Vanaga, 06.07.2015., 12:46

No 6. līdz 12. jūlijam Stacijas laukumā pie t/c "Origo" darbosies oficiālais Dziesmu un deju svētku info punkts un īpašā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Dziesmu un deju svētku radio studija, kurā viesosies svētku dalībnieki, populāri mūziķi un raidījumus veidos neparasti ētera tandēmi.

Svētku laikā katru dienu plkst. 11.05 gan Stacijas laukumā uzbūvētajā radio studijā, gan Latvijas Radio 1 (LR1) un Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (Pieci.lv) radio frekvencēs izskanēs raidījums "Kultūras Rondo". Raidījumā satiksim svētku organizatorus un dalībniekus, piedāvāsim reportāžas par svētku norisi un dienasgrāmatas. "Kultūras Rondo" pārmaiņus vadīs vēl nebijuši ētera dueti: Māra Upmane-Holšteine un Ingus Ulmanis, Zigfrīds Muktupāvels un Daira Kokareviča. Savukārt klātienē un Pieci.lv ēterā būs klausāmi raidījumi "Pieci Rīti ar Tomu Grēviņu", "Pieci Brauc", "Pilnīgs Vakars" u.c.

Svētdien, 12. jūlijā, no plkst. 11 tiks raidīts svētku gājiens, bet plkst. 19 pieslēgsimies Mežaparka Lielajai estrādei, lai kopā klausītos noslēguma koncertu "Manā dziesmā Tu…". Koncerts būs klausāms arī LR1, LR3 un Pieci.lv tiešraidē radio uztvērējos un internetā.
Aizraujoši notikumi gaidāmi ne vien radio ēterā, bet arī uz "Origo Summer Stage" skatuves. Darba dienu vakaros no plkst. 18.00 notiks dziesmotas koru cīņas, kurās piedalīsies divi Latvijas kori, izpildot īpaši sagatavotas dziesmas. Otrdien, 7. jūlijā, plkst. 20.00 skatītājiem būs iespēja vērot nebijušu skaņu eksperimentu sadarbībā ar DJ Monsta un ansi (Ansi Kolmani) – klātesošie kļūs par lieciniekiem unikālam tradicionālās koru mūzikas lieldarbu sakausējumam ar elektronisko mūziku un hiphopu. Savukārt ceturtdien, 9. jūlijā, plkst. 16.00 Stacijas laukumā pie "Origo Summer Stage" skatuves pulcēsies Dziesmu un deju svētku dalībnieki, kur četru stundu garumā notiks īpašs "Ielu koncerts" ar dejām, piedaloties deju kolektīviem no visas Latvijas un latviešu dejotājiem no Nīderlandes. Tāpat 9. jūlijā Stacijas laukumā visu dienu norisināsies vides darbnīcas "Zaļā josta" aktivitātes jauniešiem.

Papildus šiem pasākumiem uz "Origo Summer Stage" skatuves Stacijas laukumā būs iespēja sajust svētku atmosfēru un uz lielā ekrāna vērot XI Latvijas jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanu, deju lielkoncertu "Līdz varavīksnei tikt", gājienu "Ābēcēdē...ūvēzēžē" un noslēguma koncertu "Manā dziesmā Tu...".

Visas nedēļas garumā radio klausītāji tiek aicināti balsot par Latvijas Patriotiskāko dziesmu pieci.lv interneta vietnē. Latvijas TOP 10 Patriotiskās dziesmas tiks atskaņotas svētdien, 12. jūlijā, plkst. 18.00.

Pieci.lv studija Stacijas laukumā līdz 12. jūlijam darbosies katru dienu no plkst. 7.00 līdz 24.00.

Studiju palīdzējuši uzbūvēt Latvijas Dzelzceļš, t/c "Origo", dziesmas skanēs un pasākumi notiks uz "Origo Summer Stage" skatuves, bet programmas izplatīšanu no Stacijas laukuma nodrošinās VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, kas ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī.

Sekojiet līdzi Dziesmu un deju svētkiem veltītajām pārraidēm, koncertiem un aktuālajai informācijai Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv.

Klausieties Pieci.lv radio uztvērējos – Rīgā 93.1 FM, Ventspilī 96.5 FM, Liepājā 102.1 FM, Valmierā 89.5 FM, Rēzeknē 103.8 FM, Daugavpilī 104.0 FM – internetā pieci.lv un bezmaksas mobilajā lietotnē.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties