Svētdienas sarunas muzejā ar vecmeistaru Edvardu Grūbi

Nataļja Sujunšalijeva, 02.03.2010., 09:25

7.martā, plkst. 15:00 visi interesenti tiek aicināti uz Svētdienas sarunu muzejā ar latviešu glezniecības vecmeistaru Edvardu Grūbi, kura notiks viņa personālizstādē "Gleznas 1963 – 2010" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls.

Edvards Grūbe (dz. 1935) ir Svētdienas sarunas muzejā ar vecmeistaru Edvardu Grūbiviens no izcilākajiem latviešu gleznotājiem, kurš mākslas pasaulē ienācis 20.gadsimta 60.gadu sākumā. Daudzveidīgajās variācijās mākslinieka darbos attēlotas viņam iemīļotās tēmas – māte, logi, klusās dabas, lelles, mūzikas instrumenti, lauskas. Tāpat kā figurālajās kompozīcijās, arī klusajās dabās Edvards Grūbe slavina sev būtiskas lietas. Maize, māla trauki, seni latviešu darba rīki, krēsli – tie nav tikai skaisti priekšmeti, bet ir viņa pasaules uztveres atspoguļotāji. Darbos sajūtama tā nopietnība un mīlestība, ar kādu Edvards Grūbe tos uzlūko.

LNMM izstāžu zālē Arsenāls eksponēta plaša mākslinieka gleznu retrospekcija, kas noslēdz gandrīz 50 gadu darba posmu – no 1963.gada līdz šodienai, ļaujot autoram pašam sevi analizēt. Par svarīgāko dzīvē Edvards Grūbe uzskata patīkamu darbu: "Galvenais ir atrast sev tādu nodarbošanos, kurā gribas iedziļināties arvien vairāk un vairāk, apgūt to pilnībā līdz virtuozitātei. Tas ir mērķis visam mūžam. Man tā ir glezniecība."

LNMM izglītības programmas Svētdienas sarunas muzejā ietvaros apmeklētājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja iepazīties ar pašu mākslinieku, ieklausoties viņa atmiņās par savu dzīvi un ceļu mākslā, atklāt Edvarda Grūbes glezniecības tēlu, noskaņu un krāsu pasauli no cita – ļoti tuva un privāta – skata punkta.

Nāciet, skatiet, apbrīnojiet, salīdziniet, uzdodiet jautājumus, veidojiet un izsakiet savu viedokli! Aicināti visi! Mēs Jūs gaidām!

Plašāk par izstādi lasiet LNMM mājas lapā: www.lnmm.lv/lv/arsenals/expoz.

Izstādi iespējams apmeklēt līdz 2010.gada 14.martam.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties