Suņu-pavadoņu diena Vaivaru pamatskolā

Aivija Bārda, 15.04.2015., 11:49

Pēc Starptautiskās suņu-pavadoņu federācijas ierosinājuma aprīļa mēneša pēdējā trešdienā Eiropā tiek atzimēta Starptautiskā suņu-pavadoņu diena.

Starptautiskā suņu-pavadoņu dienaAr nelielu laika nobīdi ceturtdien, 30. aprīlī, Vaivaru pamatskolā (Jūrmala, Skautu iela 2) notiks virkne pasākumu par neredzīgo cilvēku un viņu četrkājaino draugu problēmātiku.

Plkst. 13:00 notiks preses konference žurnālistiem par asistenta un suņa-pavadoņa lomu neredzīgā cilvēka ikdienā. Tajā piedalās Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Uzulnieks, Vaivaru pamatskolas, kurā mācās neredzīgie bērni, direktore Inese Kārkliņa un sporta skolotājs Jānis Bumburs, biedrības "Es Redzu" vadītāja Aivija Bārda, servisa suņu biedrības "Teodors" dibinātāja, kinoloģe Zaiga Kļaviņa un Somijas suņu-pavadoņu skolas "Viiksi" dibinātājs Juha Herttuainens, kurš ir apmācījis jau 239 suņus-pavadoņus, Rīgas skolu jauniešu un absolventu grupas "Piedzīvojumu gars" aktīvisti un neredzīgais Vaivaru pamatskolas astotas klases skolnieks Georgs Tadejs Bārda ar savu suni- topošo pavadoni Hēru.

Plkst. 14:00 par to pašu padziļināti apaļa galda diskusijas formātā. Vai suns-pavadonis varēs nākotnē kļūt par pilnvērtīgu asistentu neredzīgam cilvēkam? Diskusijas ierosinātāja biedrības "Es Redzu" vadītāja Aivija Bārda uzskata, ka šodienas neprātā pastāvīgs neredzīgā bērna vai jaunieša kontakts ar uzticamo draugu-dzīvnieku ne tikai palīdzēs orientēties telpā, bet var kļūt par būtisku labsajūtas uzlabošanas, pet-terapijas elementu. Kaut šodien suņa-pavadoņa sagatavošana ir dārgs pasākums, bet, ja to sagatavos pats neredzīgais ar profesionālā kinologa palīdzību, tad kapacitāte paaugstināsies, bet izmaksas būtiski saruks.

Sākot no 12:00 preses pārstāvji un visi interesenti varēs iepazīties ar Vaivaru pamatskolas un kaimiņu skolu skolēnu fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā ar suņu līdzdalību. Noslēgumā neformālās sarunās baudīsim uz ugunskura gatavotu brīvdabas pavasarīgu zupu. Praktiskā darbība un diskusijas projekta "Citāda Latvija" ietvaros par suņu-pavadoņu sadarbību ar neredzīgiem bērniem un jauniešiem tiks turpinātas Kuldīgā, kur no 1. līdz 10. maijam notiks specializētā sporta nometne.

Sīkāka informācija par pasākumu un projektu: www.esredzu.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties