Strauji tuvojas 10.Prāta spēles

Pēteris Freidenfelds, 20.10.2010., 07:45

29. un 30.oktobrī Dobelē jau desmito reizi norisināsies par tradīciju kļuvušās prāta spēles "Zemgale".

Kā ierastsStrauji tuvojas 10.Prāta spēles, pirmajā dienā notiks skolu komandu sacensības "Prāta spogulis", kurās par Latvijas Universitātes kausu, risinot savdabīgus uzdevumus un rādot savu prasmi labi pazīstamajā dambretē 8x8 un maz izplatītajā go 9x9 spēlē 3., 6. un 9. klašu pāri varēs izzināt savas domāšanas spējas, prasmi sadarboties un pieņemt lēmumus neierastās situācijās. Līdztekus skolu komandu sacensībām notiks arī jaunāko atziņu kursi pedagogiem. Savukārt nākamajā dienā paredzētas individuālas sacensības 12 prāta spēlēs un vingrinājumos gan jauniešiem, gan pieaugušajiem: dambretē 8x8 un 10x10, šahā, pāru bridžā, domino, monopolā, zolītē, orientēšanās sportā, datorspēlē CS, krustvārdu mīklu risināšanā u.c.

"Dambreti uzspēlē vai katrā ģimenē, bet ap 4 gadu tūkstošus senā GO, ko japāņi sauc par dievu spēli, daudziem nav pazīstama, tomēr abu spēļu vienkāršie noteikumi padara pieejamus universālus mācīšanās modeļus un ievirza sistēmu domāšanā," uzskata Latvijas asociācijas "Domāšanas attīstība" prezidents Pēteris Freidenfelds. ""Prāta spoguļa" sacensības dod iespēju gan pedagogiem, gan skolēniem pārbaudīt mācīšanās prasmes, tās liekot lietā spēlēs, tādēļ par nozīmīgu sastāvdaļu izvērtusies līdztekus piedāvātā pētnieciskā un skaidrojošā programma pedagogiem."

Šogad vienas dienas pedagogu tālākizglītības kursos "Konteksta metodes apgūšanas programma" Sanktpēterburgas Valsts universitātes Psiholoģijas fakultātes docenti Jurijs un Natālija Gatanovi izklāstīs triju domāšanas darbību apgūšanas paņēmienus, kas nepieciešami daudzveidīgai konteksta metodes pielietošanai ("Mainīgā vide"). Viņi, pamatojoties uz jaunākiem pētījumiem Krievijā un ASV, izstrādājuši speciālu programmu 5.- 7. klašu skolēniem konteksta metodes apgūšanai, un gatavi par to pastāstīt arī Latvijas pedagogiem.

Prāta spēlēm šogad apaļa jubileja, un kā apliecina Freidenfelds: "Šo sacensību virsuzdevums ir rosinātu iedzīvotājus, īpaši jaunatni, ar prāta spēlēm un citiem vingrinājumiem paplašināt savas prasmes domāt, paaugstināt radošumu un uzlabot mācīšanās spējas, turklāt tās gadu no gada aug gan kvalitāte, gan plašumā," tādēļ 30.oktobrī uz spēlēm aicināts katrs, kurš ir ieinteresējies par kādu no piedāvātajiem sporta veidiem vai vingrinājumiem neatkarīgi no vecuma, dzimuma, dzīves vietas, nodarbošanās un spēles prasmes. Pēdējos gados dalībnieku skaits bijis ap septiņiem simtiem, un tiem, kas šogad vēlas būt viņu pulkā, jāiesūta pieteikums rīkotājiem līdz 25.oktobrim.

Prāta spēles rīko Dobeles Bērnu un jauniešu centrs ar Dobeles novada domes atbalstu, sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Asociāciju "Domāšanas attīstība", attiecīgo sporta veidu federācijām un klubiem un citām ieinteresētām organizācijām un personām.

Iepriekšpieteikšanās prāta spēlēm, kā arī sīkāka informācija un spēļu nolikums pieejams mājaslapā www.psolatvija.dobele.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties