Starptautiskais Skolēnu mācību firmu Festivāls

Jānis Grandāns, 10.03.2010., 08:05

Starptautiskais Skolēnu mācību firmu Festivāls pierāda Latvijas skolēnu konkurētspēju Eiropā!

Biznesa izglītības biedrības Junior Achievement - Latvija (JAL) un Valsts aģentūras Latvijas Investīciju un attīstības aStarptautiskais Skolēnu mācību firmu Festivālsģentūras (LIAA) organizētajā Starptautisko Skolēnu mācību firmu Festivālā, kurš norisinājās šī gada 5. martā Jelgavā, atzīstamus rezultātus guvušas Latvijas Skolēnu mācību firmas, kuras pierādīja savu ideju konkurētspēju Eiropas līmenī.

Skolēnu mācību firmu programma Latvijā tiek īstenota Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros, kuru atbalsta ERAF un Eiropas Savienība. Programmas Skolēnu mācību firmas atbalstītājs Baltijā ir Swedbank. Festivālā, kurš 5. martā norisinājās Jelgavā, TC "Pilsētas pasāža" un Latvijas Lauksaimniecības universitātē, piedalījās 115 Skolēnu mācību firmu no 6 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas un Nīderlandes, tādējādi pulcējot 500 dalībniekus, kuri Festivāla laikā sacentās par iespēju piedalīties SMF Nacionālajā finālā, šī gada aprīlī.

Jana Jakovļeva, Junior Achievement - Latvija izpilddirektore: "Mēs varam lepoties ar Latvijas jauniešu sasniegumiem uzņēmējdarbības jomā. Ar katru gadu Latvijā Skolēnu mācību firmu biznesa idejas ir arvien radošākas un inovatīvākas. Mums bija liels gods uzņemt topošos uzņēmējus un biznesa konsultantus no Baltijas un Skandināvijas valstīm. Baltijā šāda veida izglītojošs projekts tika īstenots pirmo reizi. Projekta rezultāti atspoguļo, ka investējot biznesa izglītībā un atbalstot skolēnu iniciatīvu arvien vairāk jaunieši savu nākotni vēlas saistīt tieši ar uzņēmējdarbību."

Katru gadu Latvijā Skolēnu mācību firmu programmā piedalās vairāk nekā 1000 skolēnu, lai gūtu pirmās praktiskās iemaņas sava uzņēmuma dibināšanā un vadīšanā. Latvijā šogad nodibināts vairāk nekā 200 Skolēnu mācību firmu visos Latvijas reģionos.

SMF vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija LIAA, JAL, Swedbank, Jelgavas pilsētas domes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, airBaltic pārstāvji, Jelgavas Rotary kluba, kā arī veiksmīgu uzņēmumu vadītāji no Jelgavas un Rīgas. Skolēnu mācību firmas tika vērtētas 4 nominācijās - Inovatīvākais produkts, Kvalitatīvākais produkts, Sociāli atbildīgākā SMF un Labākā pārdošanas komanda. Īpašo airBaltic balvu - lidojumu biznesa klasē uz jebkuru airBaltic piedāvāto galamērķi, ieguva SMF "White Puff" no Madonas valsts ģimnāzijas, kuri nodarbojās ar "mākoņu" tirdzniecību.

Jānis Vanags, airBaltic Korporatīvo komunikāciju viceprezidents: "airBaltic ir Latvijas veiksmīgākais uzņēmums pēc starptautisko ekspertu domām, kas aviokompānijai pasniedza ATW Fēniksa balvu - tā ir pielīdzināma Oskaram kinoindustrijā. Mēs vēlamies JAL projektā ar savu piemēru iedvesmot arī topošos uzņēmējus."

Reizē ar Festivālu JAL organizēja Ekonomikas un sociālo zinību skolotāju kluba salidojumu, kura mērķis bija veidot iestrādnes jaunai radošuma un inovācijas skolotāju profesionāļu paaudzei. 6. martā, skolotājiem un viesiem bija iespēja apmeklēt un iepazīties ar vienu no modernākajiem cauruļu ražošanas kompleksiem Eiropā – "Evopipes" un Modes namu "Tēma".

"Evopipes" valdes priekšsēdētājs Edgars Viļķins uzsver: "Skolēnu biznesa idejas vērtējām pirmo reizi. Kā ražošanas uzņēmums, kas savā nozarē ir modernākais Eiropā, mēs zinām, cik vērtīga un svarīga ir inovatīva ideja, un varam droši apgalvot, ka ar to sākas ikviens bizness - vai tā būtu tirdzniecība vai ražošana. Skolēnu idejas radīja pārliecību, kā pēc vairākiem gadiem mums būs daudz jaunu un talantīgu uzņēmēju."

JAL izsaka pateicību Swedbank, Jelgavas pilsētas domei un Jelgavas pilsētas izglītības pārvaldei, Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Lauksaimniecības universitātei, Ozolnieku novada Domei, Hercoga Jēkaba klubam, kafejnīcai "Tami-Tami", JIC biznesa inkubatoram, TC "Pilsētas pasāža", Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai, Ozolnieku vidusskolai, Ozolnieku sporta centram, Modes namam "Tēma", Jelgavas Rotary klubam, biedrībai Zonta, Jelgavas Pils aptiekai, Maxi Taxi, Ozo ledus hallei, Kelle Expo, Evopipes, Pērnes kartupeļu plāksnītes, Coca-Coca HBC Latvia, Red Bull Latvija par atbalstu SMF Festivāla organizēšanā, kā arī Jelgavas Vēstnesim un Zemgales ziņām par informatīvo atbalstu.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties