Atbalsti jaunos uzņēmējus - apmeklē Starptautisko Skolēnu mācību firmu Festivālu

Jānis Grandāns, 03.03.2010., 12:26

Organizē Starptautisko Skolēnu mācību firmu Festivālu, kurš norisināsies šī gada 5. martā Jelgavā, tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža".

Programmas Skolēnu mācību firmas atbalstītājs Baltijā ir Swedbank.

Festivālā piedalīsies 150 Skolēnu mācību firmu no 7 valstīm, tādējādi pulcējot 500 dalībniekus, kuri Festivāla laikā sacentīsies par iespēju piedalīties SMF Nacionālajā finālā, šī gada aprīlī.

Katru gadu Latvijā skolēnu mācību firmu programmā piedalās vairāk nekā 1000 skolēnu, lai gūtu pirmās praktiskās iemaņas sava uzņēmuma dibināšanā un vadīšanā. Latvijā šogad nodibināts vairāk nekā 200 Skolēnu mācību firmu visos Latvijas reģionos. Festivāla laikā SMF vērtēs kompetenta žūrija , kuras sastāvā būs LIAA, JAL, Jelgavas pilsētas domes un Jelgavas pilsētas izglītības pārvaldes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Ozolnieku novada domes, airBaltic pārstāvji, Jelgavas Rotary kluba, kā arī veiksmīgu uzņēmumu vadītāji no Jelgavas un Rīgas.

Šogad SMF piedāvātās produkcijas un pakalpojumu klāsts ir daudzveidīgs un ikviens Latvijas,bet, jo īpaši Zemgales reģiona, iedzīvotājs tiek aicināts 5. martā no plkst. 13.00 līdz 17.00 doties uz t/c "Pilsētas pasāža", (Jelgavā, Driksas ielā 4), kur būs iespējams novērtēt un iegādāties SMF veikumu. Apmeklētājiem būs iespēja noteikt savu SMF Simpātiju, kura saņems īpašo Jelgavas pilsētas pašvaldības dāvanu. Savukārt sestdien, 6. martā, skolotājiem un viesiem būs iespēja apmeklēt un iepazīties ar vienu no modernākajiem cauruļu ražošanas kompleksiem Eiropā – "Evopipes" -, kura pārstāvji arī piedalīsies Skolēnu mācību firmu vērtēšanā.

Ivars Svilāns, Swedbank Sabiedrisko attiecību vadītājs:
"Lai uzsāktu savu biznesu ir nepieciešamas trīs lietas: idejas, uzņēmība un praktiskas zināšanas. Ar idejām Latvijā viss ir kārtībā. Uzņēmību palīdz veicināt labie piemēri. Savukārt praktiskās zināšanas ir tā joma, kur iespējams dod visefektīvāko ieguldījumu, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību. Swedbank, skatoties ar ilgtermiņa skatu uz Latviju, pastiprinātu uzmanību pievērsīs jauniešu projektiem, kas veicina izpratni par uzņēmējdarbību. Skolēnu mācību firmu programma ir starptautiski pārbaudīta prakse mazo uzņēmumu rašanās veicināšanai. Tā dod gan zināšanas, gan aizrautību, gan pārliecību, ka ikviens to spēj."

Reizē ar Festivālu JAL organizē Ekonomikas un sociālo zinību skolotāju kluba salidojumu, kura mērķis ir veidot jaunu radošuma un inovācijas skolotāju profesionāļu paaudzi.

JAL izsaka pateicību Jelgavas pilsētas domei un Jelgavas pilsētas izglītības pārvaldei, Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Lauksaimniecības universitātei, Ozolnieku novada Domei, Hercoga Jēkaba klubam, kafejnīcai "Tami-Tami", JIC biznesa inkubatoram, TC "Pilsētas pasāža", Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai, Ozolnieku vidusskolai, Ozolnieku sporta centram, Modes namam "Tēma", Jelgavas Rotary klubam, biedrībai Zonta, Pils aptiekai, Maxi Taxi, Ozo ledus hallei, Kelle Expo, Evopipes, Pērnes kartupeļu plāksnītes, Coca-Coca HBC Latvia, Red Bull Latvija par atbalstu SMF Festivāla organizēšanā, kā arī Jelgavas Vēstnesim un Zemgales ziņām par informatīvo atbalstu.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties