Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2010"

Inga Bika, 06.07.2010., 13:19

Jau šonedēļ sākas XXIII Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2010".

2009. gadā festivālu Latvijā organizēja Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Folkloras biedrību un Rīgas domes Kultūras departamentu, taču šoreiz no 8. līdz 12. jūlijam nozīmīgākais tradicionālās kultūras pasākums Baltijas valstīs notiks Igaunijā.

Šogad festivālā "Baltica 2010" tiks akcentēta dienvidaustrumu Igaunijā dzīvojošo setu kultūra.

Folkloras grupu prezentācijas, sadejošanās, vietējo un viesu grupu priekšnesumi notiks dažādos Igaunijas apriņķos, taču pēdējās festivāla dienas pasākumi notiks Tallinā.

No 29. jūnija līdz 12. jūlijam "Baltica 2010" ietvaros Tallinā apskatāma arī izstāde "23 skaisti brunči", kuras ekspozīciju veido septiņi brunči no Latvijas, septiņi brunči no Lietuvas un deviņi brunči no Igaunijas. Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra veica Latvijas tautas lietišķās mākslas meistaru austo tautas tērpu brunču atlasi.

Festivālā piedalīsies folkloras grupas no Baltijas un Skandināvijas valstīm, un viesi no Portugāles, Itālijas, Kipras un Meksikas. Latviju festivālā pārstāvēs Alsungas etnogrāfiskais ansamblis "Suitu sievas", lībiešu folkloras kopa "Kāndla" un Rīgas folkloras kopa "Abra".
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties