Starptautiskā Fotogrāfijas vasaras skola (Issp) 2010

Baiba Tetere, 28.07.2010., 07:48

Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (International Summer School of Photography, jeb ISSP) jau piekto gadu piedāvā laikmetīgu un dinamisku fotogrāfijas izglītības programmu fotogrāfijas profesionāļiem, amatieriem un studentiem.

ISSP 2010 ietvaros notiks sešas darbnīcas, lekcijas, diskusijas u.c. aktivitātes. ISSP šogad iemantoja plašu starptautisku interesi un pulcēs dalībniekus no 21 valsts. Pasākums notiks Ezersalas internātskolā, Franopolē, Ludzas novadā no 31.jūlija līdz 8.augustam.

Savā piecu gadu pastāvēšanas laikā ISSP kā ikgadējs notikums ir ieņēmis nozīmīgu lomu Latvijas fotogrāfijas izglītības ainā un paplašinājis darbību no Austrumeiropas uz starpkontinentiālu līmeni, veidojot teicamu vidi starptautisku kontaktu veidošanai un viedokļu apmaiņai profesionāļu un amatieru vidū. Meklējot jaunus un inovatīvus modeļus fotogrāfijas izglītībā, organizatori un sadarbības partneri ir izveidojuši unikālu radošu platformu fotgrāfijas medija izzināšanai un robežu paplašināšanai. Balstoties uz lieliskām atsauksmēm, ISSP ir iemantojis teicamu atzinību starptautiskā fotogrāfijas sabiedrībā – šogad dalību ISSP 2010 apstiprināja vairāki pasaulē atzīti fotogrāfijas pasniedzēji.

ISSP 2010 pasniedzēji:
Laikmetīgās mākslas eksperti Dienvidāfrikas fotogrāfu Rodžeru Ballenu (Roger Ballen) uzskata par vienu no 21.gadsimta izcilākajiem un oriģinālākajiem autoriem, kura darbi jau tikuši izstādīti pasaules atzītākajās un prestižākajās galerijās un muzejos. Vācu fotogrāfs Pēters Belobžeskis (Peter Bialobrzeski) slavu iemantojis ar urbānās ainavas projektiem. Viņš ir ne tikai atzīts un plaši izstādīts autors mākslas izstāžu zālēs, bet arī izcils fotogrāfijas pedagogs. Ville Lenkeri (Ville Lenkkeri) ir viens no atpazīstamākajiem Helsinki School pārstāvjiem – jaunākās paaudzes Somijas fotogrāfi -, kuri ir veiksmīgi izvirzījuši Somijas mūsdienu fotogrāfiju pasaules mākslas arēnā. Starptautiski aktīvā franču māksliniece, kuratore un pasniedzēja Veronika Burguēna (Veronique Bourgoin) meklē jaunas pieejas un izaicinājumus fotogrāfijas medija robežām, veidojot starpnozaru mākslas projektus. Pieredzējušais krievu fotoreportieris un fotogrāfijas redaktors Andrejs Poļikanovs (Андрей Поликанов), piedalījies vairākos starptautiskos projektos kara zonās, tai skaitā Čečenijā un Tadžikistānā, un lieliski pārzina fotožurālistikas aktualitātes un tendences. Britu fotogrāfam Džordžam Džordžio (George Georgiou) ir vairāk kā 20. gadu ilga pieredze dokumentālās fotogrāfijas jomā.

ISSP 2010 darbnīcas:
1. Veronika Burguēna (Veronique Bourgoin) (Francija) – PATIESĪBA VAI MELI?
2. Ville Lenkeri (Ville Lenkkeri) (Somija) - CITA HARMONIJA – CILVĒKA IETEKMĒTA AINAVA
3. Pēters Belobžeskis (Peter Bialobrzeski) (Vācija) – TELPAS IZJŪTA
4. Rodžers Ballens (Roger Ballen) (Dienvidāfrika) – SAGŪSTĪT SAVU ĒNU MELNBALTAJĀ FOTOGRĀFIJĀ
5. Andrejs Poļikanovs (Андрей Поликанов) (Krievija) – FOTOŽURNĀLISTIKA UN DRUKĀTIE MEDIJI
6. Džordžs Džordžio (George Georgiou) (Lielbritānija) – DOKUMENTĀLĀS FOTOGRĀFIJAS PRAKSE UN NARATĪVS: ILGTERMIŅA PROJEKTS

ISSP 2010 studenti:
Katrā ISSP darbnīcā piedalīsies 11 studenti – kopā 66 dalībnieki, kurus pēc stingriem izvērtēšanas kritērijiem (motivācija un iesūtītais portfolio) palīdzēja atlasīt pieaicinātie eksperti – fotogrāfi Iveta Vaivode un Arnis Balčus. Organizatori ir saņēmuši gandrīz divsimts pieteikumus no vairāk kā 40 valstīm. ISSP 2010 dalībnieki pārstāvēs četrus kontinentus un sekojošas 21 valsts: Dāniju, Dienvidāfriku, Franciju, Grieķiju, Igauniju, Indiju, Īslandi, Itāliju, Kanādu, Krieviju, Ķīnu, Latviju, Lielbritāniju, Nepālu, Nīderlandi, Poliju, Rumāniju, Slovākiju, Somiju, Turciju, Vāciju. Lai nodrošinātu talantīgāku studentu līdzdalību neatkarīgi no viņu materiālā stāvokļa, vairāk kā puse no dalībniekiem tika uzņemti par samazināto dalības maksu. Tika pieņemti 20 dalībnieki no Latvijas.

ISSP 2010 Vakara programma un Gala izstāde:
Papildus pamata apmācību programmai, ISSP 2010 piedāvā arī Vakara programmu, kas ir atvērta interesentiem un plašākai publikai. Programma ietver ISSP 2010 pasniedzēju un īpašo viesu prezentācijas, filmu programmu Kino par foto. Lai veicinātu un pilnveidotu fotogrāfijas izglītības situāciju Latvijā, 6.augustā plkst. 20:30 notiks diskusija par fotogrāfijas formālo un neformālo izglītību. Tā tiek organizēta Nordic Culture Point atbalstītā Ziemeļvalstu – Baltijas fotogrāfijas izglītības apmaiņas projekta ietvaros. Vairāk par ISSP 2010 vakara programmu skatiet pielikumā.

Ikviena dalībnieka uzdevums skolas laikā ir sagatavot darbu sēriju, kur atspoguļotos autora mākslinieciskais redzējums un individuāla interpretācija konkrētās darbnīcas tēmas ietvaros. ISSP dalībnieku radošie projekti tiek prezentēti publikai jau pasākuma noslēgumā. Preses pārstāvji un citi interesenti ir aicināti uz ISSP 2010 Gala izstādes atklāšanu 7.augustā plkst. 20:00 Ludzas tautas namā (Ludzā, Stacijas iela 41). Izstāde būs apskatāma Ludzā līdz 2.oktobrim. Šā gada 3.novembrī ISSP 2010 studentu darbu atlasītā kolekcija tiks izstādīta arī Gētes institūtā Rīgā.

ISSP darbnīcu un pasākumu oficiālā valoda – angļu.

Kā atrast ISSP un vairāk info skat.: www.issp.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties