Somu dziedātāja Latvijas brīvvalstī

Sandra Zobena, 17.08.2010., 13:03

26. augustā plkst. 17.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9 notiks pasākums "Ellija Forsele-Rozentāle Latvijas brīvvalstī".

Tā būs saruna Somu dziedātāja Latvijas brīvvalstīpar Rozentālu dzimtas likteņiem 20. gadsimta 20. – 30. gados.

1915. gadā Pirmais pasaules karš Jani Rozentālu un viņa ģimeni aiznes bēgļu gaitās no Rīgas uz Helsinkiem. Gadu vēlāk izcilais latviešu gleznotājs Somijā aiziet mūžībā un tur arī tiek apglabāts.

1920. gadā viņa sieva somu dziedātāja Ellija Forsele-Rozentāle ar bērniem atgriežas Latvijā – ne tikai, lai pārapbedītu Jani Rozentālu dzimtenē, bet lai paliktu šeit uz dzīvi.
Ellija, viņas meitas Laila un Irja un dēls Miķelis, neskatoties uz ciešajām radnieciskajām saitēm ar Somiju, ir dziļi iesakņojušies Latvijas zemē. Katram no viņiem ir citāds liktenis, bet viņi visi ir godinājuši sava tēva – izcilā gleznotāja piemiņu un aktīvi piedalījušies neatkarīgās Latvijas valsts sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Viņu darbības atspoguļojumam veltīta šī pēcpusdiena.

Pasākumā būs iespēja apskatīt arī unikālus materiālus no Rozentālu ģimenes un muzeja kolekcijas.

Ieejas maksa Ls 1,00

Ieejas biļetes cenā iekļauts muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstādes "Rozentāla salonam – 90" apmeklējums. Izstāde veltīta Ellijas Forseles-Rozentāles 1920. gadā dibinātā Jaņa Rozentāla mākslas salona deviņdesmitgadei un aplūkojama vēl tikai līdz 5. septembrim!
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties