Sietspiedes darbnīca

Elvija Pohomova, 05.05.2015., 08:02

Tuvojoties Mātes dienai, sestdien, 2015. gada 9. maijā, plkst. 13.00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Rīgā, Elizabetes ielā 57a, dz. 26) aicina uz radošo sietspiedes darbnīcu, kurā katram būs iespēja kļūt par īpašnieku skaistam auduma maisiņam ar apdrukām, kas ekskluzīvi pieejamas tikai Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā.

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā. Foto: Elvija PohomovaŠobrīd Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā ir apskatāma viena mākslas darba izstāde, kas stāsta par gleznas "Baltā un melnā" tapšanas vēsturi. Šis dubultportrets, ko māksliniece Aleksandra Beļcova (1892–1981) uzgleznojusi 1925. gadā, ir izcils Latvijas 1920. gadu klasiskā modernisma glezniecības piemērs, tas arī ieņem īpašu vietu autores daiļradē.

9. maijā Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs piedāvā brīnišķīgu iespēju radoši un interesanti pavadīt brīvdienu, apgūstot sietspiedes jeb auduma apdrukas mākslu. Darbnīcas dalībniekiem uz izvēli tiks piedāvāti dažādu izmēru apdruku varianti – gleznas "Baltā un melnā" reprodukcija, neliels darba fragments ar Budas statujas un lilijas motīvu, kā arī atsevišķi Aleksandras Beļcovas, Romana Sutas paraksti un muzeja logo.

Visi nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas, ieskaitot auduma maisiņus. Ja ir vēlme, varēs apdrukāt kādu līdzpaņemtu apģērba gabalu, aksesuāru vai mājas tekstila priekšmetu (piem., spilvendrānu, segu u. tml.) no gluda dabīga auduma, tādējādi piešķirot savam tērpam vai mājām unikālu veidolu.

Apdrukātie maisiņi, apģērbs vai audumi kalpos kā lieliska dāvana Mātes dienā, kura tiks atzīmēta nākamajā dienā – 10. maijā.

Apdrukas process ir vienkāršs, un tas nesagādās grūtības nevienam apmeklētājam. Viss, kas jādara Jums, – jāpiesakās!

Dalības maksa: pieaugušiem – EUR 2,85; skolēniem, studentiem, senioriem – EUR 1,42. Pirms nodarbības ir iespējams apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju un izstādi "Vienas gleznas stāsts: Baltā un melnā".

Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 288800 vai rakstot uz e-pastu sbm@lnmm.lv. Vietu skaits ierobežots.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties