"Seno pastkaršu stāsts" un porcelāna darbnīca "Zīmes ūdenī"

Kristīne Lipenite, 13.08.2015., 12:05

Sestdien, 15. augustā aicinām uz Rīgas svētku norisēm Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" un pils parkā, Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" un tā brīvdabas teritorijā, Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems", kā arī Rīgas Porcelāna muzejā.

"Seno pastkaršu stāsts" un porcelāna darbnīca "Zīmes ūdenī"15. augustā no plkst. 12.00 Kultūras pils "Ziemeļblāzma" (Ziemeļblāzmas ielā 36) parkā un Lielajā zālē Rīgas svētku koncertprogramma "Augusta Dombrovska miera osta". Pils parkā – rotondā muzicēs Augusta Dombrovska mūzikas skolas stīgu instrumentu klašu audzēkņi un koklētāju ansamblis "Pūt, vējiņi", vēlāk dienas gaitā apmeklētājus priecēs gan Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartets "3+1", gan čellisti Jānis Pauls un Miķelis Dobičins. Savukārt, koncertprogrammu noslēgs Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra izcilais vijolnieks Raimonds Ozols, lai sniegtu neaizmirstamu koncertu kopā ar mūziķu Raimonda Macata, Madara Kalniņa, Norberta Skrauča, Mārča Auziņa un Andra Buiķa pavadošo grupu, kā arī LNSO stīgu grupu. Dienas gaitā no plkst.14.00 ikviens interesents aicināts piedalīties stīgu instrumentu meistardarbnīcā Šandora Gotvanī vadībā, kā arī festivāla "Ziedu Fantāzijas" un Starptautiskā tekstilmozaīkas festivāla aktivitātēs.

Plašāku informāciju par pasākuma norisi skatīt: ziemelblazma.riga.lv/lv/jaunumi/augusta-dombrovska-miera-osta/.

15. augustā no 12.00 līdz 23.00 pasākums "Rīgas svētki Imantā", kad zaļajā teritorijā pie Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta" (Anniņmuižas bulvārī 29) notiks daudzveidīgas darbnīcas, senās spēles un rotaļas, atrakcijas, tirdziņš un koncerti uz brīvdabas skatuves. No plkst. 12.00 notiks koncerts bērniem, no plkst. 15.00 varēs vērot dažādus tautas mākslas kolektīvu priekšnesumus, tostarp, plkst. 16.00 uzstāsies kamerkoris Junges Enemble Dresen no Vācijas. Savukārt plkst. 18.00 sāksies populārās mūzikas koncerts - uzstāsies Raita Ašmaņa bigbends un soliste Līva Dumpe, 19.15  uz skatuves kāps grupa "Sus dungo", savukārt, 20.30 – Imantā skanēs leģendārās grupas "Pērkons" koncerts.  Kultūras centra kinozālē no 13.00 līdz 17.00 notiks kinolektorijs un filmu demonstrēšana žurnālista Ginta Šīmaņa vadībā, tostarp, tikšanās ar tālbraucēju kapteini Igoru Vītolu, bet galerijās apskatāma izstāde "Mākslas akvatorijs".

Plašāku informāciju par pasākuma norisi skatīt: imantakultura.riga.lv/lv/jaunumi/15-augusta-rigas-svetki-imanta/.

15. augustā plkst. 18.00 Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" (Lidoņu ielā 27, k-2) aicināts ikviens uz ekskluzīvu divu mākslu – mūzikas un tekstilmākslas – tikšanos – improvizācijas koncertu "Tekstila mūzika" Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems". Improvizācijas mini orķestra "Qwertyu" ("Йцукенг") sastāvā ir Sanktpēterburgas Eksperimentālās skaņu galerijas Improvizācijas mūzikas skolas absolventi. Improvizāciju jeb momentānās mūzikas radīšana notiks, iedvesmojoties no Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Tekstilmākslas apakšnozares studentu tekstila darbiem.

Bet līdz 23. augustam Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" ikviens interesents aicināts aplūkot Starptautisko tekstilmozaīkas izstādi "Rīgas vasara" – art kvilts – darbus Irinas Voroņinas (Sanktpēterburga, Krievija) personālizstādē, kā arī Lietuvas meistaru tradicionālās tekstilmozaīkas darbus, patchwork un quilt tehnikās šūtu kaklasaišu kolekciju, Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Tekstilmākslas apakšnozares studentu tekstila darbus ekspozīcijā "Krāsu dimensijas" un labdarības projektam "Džinsi – otrā dzīve" iesniegto darbu ekspozīciju.

Plašāku informāciju par pasākuma norisi skatīt: ilguciems.riga.lv/lv/jaunumi/improvizacijas-muzikas-koncerts-tekstila-muzika/.

15. augustā no plkst.12.00 līdz 16.00 Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju ielā 9/11) porcelāna apgleznošanas darbnīca "Zīmes ūdenī". Pasākuma ietvaros mākslinieces muzeja speciālista vadībā ikvienam būs iespēja apgleznot dažādus porcelāna traukus (šķīvjus, krūzes utt.), dekorējot tos ar ūdenī šķīstošām keramikas krāsām. Dalības maksa darbnīcā EUR 4.60 – 10.50.

Svētdien, 16. augustā no plkst. 12.00 līdz 19.00 Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā (Lāčplēša ielā 48 – 14) pasākums ģimenēm ar bērniem "Seno pastkaršu stāsts", kura laikā ikvienam iespēja iesaistīties praktiskās nodarbībās – pašiem zīmēt pastkarti vai krāsot jau uzzīmētas pastkartes. Mazākie bērni tiks aicināti iepazīt dzejnieka dzīvokli un piedalīties spēlē "Saskaiti Čaka mājdzīvniekus un bērnus". Vecākiem iespēja atsvaidzināt savas skolas laika latviešu literatūras zināšanas un salikt A. Čaka slavenākos dzejoļus pareizā secībā.

Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā līdz pat septembra vidum apskatāma pastkaršu izstāde "Jānis un Jāņi", kurā aplūkojama daļa no izdevumā "Aleksandra Čaka ģimenes pastkaršu albums" ietvertā pastkaršu krājuma. Svētku programmas noslēgumā Dailes teātra aktiera Arta Robežnieka koncertprogramma ar Aleksandra Čaka dzeju.

Plašāka pasākumu programma Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs"; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta uzziņu dienests 1188.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties