"Savējo sarunas par dzeju un dzīvi"

Sandra Zobena, 22.07.2015., 11:01

29. jūlijā plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, pasākumu cikla "Savējo sarunas par dzeju un dzīvi" notiks kārtējā tikšanās. Šoreiz par dzeju un dzīvi sarunāsies literatūrzinātnieces Inta Čaklā un Anda Kubuliņa.

"Savējo sarunas par dzeju un dzīvi"Ojāra Vācieša muzeja tradicionālie valodas vakaru cikla pasākumi iemantojuši pastāvīgu auditoriju un kļuvuši par vienu no muzeja vizītkartēm. Valodas vakari muzejā notiek kopš 2010. gada. Arī šogad ierastās tikšanās turpinās, tikai šoreiz akcentējot tieši Ojāra Vācieša personību un daiļradi, viņa lirikas iespaidu dažādu profesiju pārstāvju dzīvē un radošajā darbībā.

Inta Čaklā 2004. gadā saņēmusi balvu par mūža ieguldījumu literatūrā. Literatūrkritiķe rakstījusi recenzijas un apceres par izcilu latviešu literatūras personībām – Knutu Skujenieku, Vizmu Belševicu, Imantu Ziedoni un citiem autoriem. Inta Čaklā sekmējusi literatūrkritikas attīstību Latvijā politisko laikmetu griežos.

Anda Kubuliņa kā literatūrzinātniece sevi pirmo reizi pieteikusi Latvijas PSR Zinātņu akadēmijas publikācijā 1970. gadā "Runātās dzejas ritma analīze".

Pateicoties Andai Kubuliņai, saglabājušies Ojāra Vācieša dzejas ieraksti paša autora lasījumā, kas savulaik veikti viņas zinātniskā pētījuma ietvarā. Literatūrzinātniece ar izteikti teorētisku pieeju rakstījusi rakstus par mūsdienu dzeju, tās formu, tradīciju pārmantojamību un citiem jautājumiem.

Tikšanās ar izcilājām literatūrzinātnes personībām Ojāra Vācieša muzejā sniegs intelektuāli piepildītu vasaras vakara baudījumu ikkatram tās apmeklētājam.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905vai e-pastu vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties