"Sarunas Smiļģa kabinetā" 14. saruna

Anna Sirmā, 06.05.2015., 11:38

Ceturtdien, 7. maijā, plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā pasākumu cikla "Sarunas Smiļģa kabinetā" četrpadsmitajā sarunu reizē pievērsīsimies Eduarda Smiļģa dzīves norisēm 1936. un 1937. gadā.

"Sarunas Smiļģa kabinetā" 14. sarunaŠajos gados viņa režiju skaits ir krietni mazāks kā iepriekšējos: 1936. g. – 6, 1937. g. – 7. Puse no šiem iestudējumiem ir atstājušas paliekošas pēdas latviešu teātra kopainā. Īpaši izceļamas 4 izrādes, kurās Smiļģis arī atveido galvenās lomas: Raiņa "Krauklītis", R. Blaumaņa "Pazudušais dēls", V. Igo "Ernanī", V. Šekspīra "Otello". 1937. gadā abu dēlu Eduarda juniora un Zigurda audzināšana pilnībā pāriet tēva rokās, jo dēli pārnāk dzīvot uz Āgenskalna namu. Arvien vēl ielu vietu Smiļģa personīgajā dzīvē ieņem Lilija Štengele, kuras padomus profesionālajā jomā var uzlūkot par ļoti būtiskiem. Sevišķi tas attiecināms uz Krustiņa tēla interpretāciju. Bet vakara sarunu centrālā tēma neapšaubāmi būs Eduarda Smiļģa 50. gadu jubileja un ar to saistītās peripetijas.

Sākot no 2014. gada 9. oktobra, katru otro ceturtdienu no plkst. 18.00 – 19.30 LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs piedāvā apmeklēt pasākumu ciklu "Sarunas Smiļģa kabinetā". Turpmākās sarunas tiks atsāktas 2015. gada rudenī.

Ieejas maksa: pieaugušajiem EUR 4.00; pensionāriem, studentiem, skolēniem EUR 2.00.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax


ienāktreģistrēties