Svētdienas brokastu ēdienkartē – saruna par mākslinieku Māri Ārgali

Kristīne Lipenite, 09.04.2015., 07:44

Svētdien, 12. aprīlī, plkst. 11.00 Rīgas mākslas telpā aicinām uz sarunu par mākslinieku Māri Ārgali un viņa atstāto radošo mantojumu.

Saruna par mākslinieku Māri ĀrgaliBrīvā gaisotnē par mākslinieku, viņa sarežģīto personību, biogrāfiju un māksliniecisko daiļradi stāstīs izstādes kuratore Ieva Kalniņa, mākslinieka dzīvesbiedre Anda Ārgale un izstādes mākslinieks Kirils Šmeļkovs.

Māris Ārgalis (1954–2008) ir viena no savdabīgākajām personībām latviešu mākslas vēsturē, kura plašais un daudzveidīgais radošais mantojums pagaidām ir analizēts tikai fragmentāri. Šis fakts, galvenokārt, skaidrojams ar viņa darbu reto eksponēšanu grupas izstādēs un to, ka viņa dzīves laikā notika tikai viena personālizstāde. Un tomēr tieši Māris Ārgalis ir viens no savas paaudzes mākslas novatoriem, patiesiem tās robežu paplašinātājiem.

Izstādēs Māris Ārgalis piedalījās kopš 1973. gada, tostarp, ar studiju biedriem sarīkojot grupas izstādi Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, kas tika slēgta stundu pēc atklāšanas, jo Māra Ārgaļa darbos kāds bija saskatījis sirreālisma iezīmes.

Sarunā par Māra Ārgaļa pirmo pēcnāves izstādi, kas apkopo tos materiālus, kas palikuši aiz šī radošā viesuļa, mēs visi kopā mēģināsim saprast, kas vispār bija Māris Ārgalis un kāda ir viņa vieta latviešu mākslā.

Izstāde "Māris Ārgalis. Piena ceļš" Rīgas mākslas telpā apskatāma līdz 19. aprīlim.

Ieejas biļete uz izstādi diskusijas laikā – par puscenu.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties