Sākas Jāņa Akuratera muzeja restaurācija

Sandra Zobena, 09.03.2015., 12:44

Ir sākusies Jāņa Akuratera muzeja ēkas rekonstrukcijas un restaurācijas projekta realizācija.

Muzeja nams un tā interjera detaļas tiks atjaunotas līdz 2016. gada 31. martam, kā to paredz VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) un Memoriālo muzeju apvienības parakstītais partnerības līgums par šo Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta programmas "Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana" projektu.

Jāņa Akuratera muzeja ēkai Rīgā, O. Vācieša ielā 6a, līdztekus nama un tā interjera detaļu atjaunošanai tiks izveidots jauns muzeja apmeklētāju ieejas mezgls, labiekārtota muzeja teritorija, radīti jauni kultūras pakalpojumi muzeja apmeklētājiem, organizēta pieredzes apmaiņa ar Norvēģijas Karalistes Lillehammeres muzeju apvienību un tās speciālajiem muzejiem.

2014. gada 14. oktobrī tika noslēgts līgums ar iepirkuma uzvarētāju SIA "Arhitektes Ināras Caunītes birojs" par ēkas atjaunošanas tehniskā projekta izstrādi.

Projekta īstenotājs ir Memoriālo muzeju apvienība, kas nodrošinās projekta kultūras procesu vadību, savukārt VNĪ kā projekta partneris nodrošina projekta administratīvo, finanšu un būvprocesa vadību.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 250 000 eiro apmērā. EEZ līdzfinansējums ir 212 500 eiro, savukārt 37 500 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums.

Jāņa Akuratera muzejs ir iekārtots pēc arhitekta Vernera Vitanda projekta speciāli dzejnieka ģimenei funkcionālisma stilā 1933. gadā uzceltā koka savrupmājā. Ēka (Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, Valsts nozīmes vēsturiska notikuma vieta) ir augstvērtīgs 20. gadsimta 30. gadu Latvijas būvmākslas funkcionālisma stila arhitektūras paraugs ar racionālu, tam laikam modernu arhitektūru, kas izpaužas gan ēkas kopskatā, gan katras detaļas kvalitātē.

Jāņa Akuratera muzeja ekspozīcija apmeklētājiem atvērta līdz 2015. gada 28. martam.

Muzeja darba laiks: trešdien, ceturtdien, piektdien, sestdien no plkst. 11.00 līdz 18.00.

14., 21. un 28. martā ieeja muzejā bez maksas.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619934 vai e-pastu akuraters@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.memorialiemuzeji.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties