RTU tautas deju ansamblis "Vektors" aicina uz sezonas noslēguma koncertu

Baiba Roga, 15.05.2015., 12:07

Koncerts notiks sestdien, 30. maijā, plkst. 19 koncertzālē "Rīga", Akadēmijas laukumā 1.

RTU tautas deju ansamblis "Vektors" aicina uz sezonas noslēguma koncertu2015. gada 14. maijā – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) tautas deju ansamblis (TDA) "Vektors" aicina uz sezonas noslēguma koncertu "Raibais", kurā tiks izdejotas dažādu tautu, laiku, stilu, žanru, autoru un sastāvu dejas.

"Gadā, kad kolektīvam starp dažādiem lieliem deju projektiem, kuros visi dejotāji ir pakļauti vienam mērķim, ir dota neliela atelpa, vēlamies skatītājiem dāvāt dejas, kuras viņi sen nav redzējuši. Dejosim gan cittautu dejas, ko savulaik esam veduši koncertturnejās uz ārzemēm, gan sen nedejotas latviešu tautas dejas," saka TDA "Vektors" mākslinieciskais vadītājs Uldis Šteins. Viņš sola, ka būs interesanti gan pašiem dejotājiem, gan skatītājiem.

"Vektora" izpildījumā skatītāji varēs vērot gan latviešu skatuves dejas vecmeistaru Harija Sūnas, Ulda Žagatas, Helēnas Tangijevas-Birznieces, gan šobrīd vadošo horeogrāfu Jāņa Purviņa un Jāņa Ērgļa horeogrāfijas. Tiks dejotas arī "Vektora" mākslinieciskā vadītāja U. Šteina un horeogrāfes Tamāras Ēķes dejas, kā arī vairākas cittautu, piemēram, austriešu un vācu dejas, tāpēc koncerts ieguvis nosaukumu "Raibais".

"Vektors" ir viens no vadošajiem tautas deju ansambļiem Latvijā. Jau 55 gadus to vada Dziesmu un deju svētku virsvadītājs un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Uldis Šteins. "Vektors" gadā sniedz vidēji 20 koncertus. Katru sezonu ansamblis koncertē gan tādās Latvijas pilsētās, kurās uzauguši un pirmos dejas soļus apguvuši pašreizējie dejotāji, gan dodas ciemos pie draugu kolektīviem visā Latvijā. Mēdz teikt, ka "Vektoru" ir grūti sajaukt ar citu ansambli, jo tā māksliniecisko sniegumu raksturo patīkama vienkāršība, dabiskums un centieni atklāt dejas sižetu.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes kasēs". Biļešu cena – no 3 līdz 5 EUR.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties