Rožu diena Teātra muzejā

Jānis Siliņš, 01.06.2015., 07:47

Latviešu teātra 147. dzimšanas dienā 2015. gada 2. jūnijā Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks Rožu diena.

Brīnišķīgajā Eduarda Smiļģa dārzā Dailes, Nacionālā un Jaunā Rīgas teātra mākslinieki stādīs rozes, kā sveicienu dižajam meistaram un visam latviešu profesionālajam teātrim. " Smiļģis bija liels rožu speciālists. Par tām viņš varēja stāstīt stundām ilgi.", intervijā "Skolotāju avīzē" (Nr.51,1974) atzina viņa līdzgaitniece Felicita Ertnere. Angļu rozes " Charlotte" stādus dārzam izvēlējās Rundāles pils rožu dārza saimniece Dainuvīte Brūvere, nepieciešamo zemi gādā SIA "Rīgas meži" daļas "Dārzi un parki" Pārdaugavas iecirkņa speciālisti. Rožu stādīšanā piedalīsies arī Dailes teātra aktieris Juris Strenga, kura 1979. gada maijā stādītā egle ir izaugusi dižena. Tas liecina, ka mākslinieks šādos darbos nodrošina veiksmi!

Savu rozi iestādīs arī Latvijas Kultūras akadēmijas 2. kursa topošie aktieri un režisori un Latvijas Mākslas akadēmijas 1. un 2. kursa scenogrāfijas nodaļas studenti "stingrā" savu profesoru Māras Ķimeles un Andra Freiberga uzraudzībā.

Plašāka informācija: www.teatramuzejs.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties