Ciemu dienas visā novadā ieskandinās "Ropažiem 810" svētkus

Sanita Megere-Klevinska, 12.08.2015., 11:25

No 17. līdz 21. augustam Ropažu novada piecos lielākajos ciemos – Muceniekos, Silakrogā, Tumšupē, Kākciemā un Zaķumuižā ieskandinās "Ropažiem 810 "svētku svinības.

"Ropažiem 810"Ropažu novadā pavisam ir 19 ciemi, taču svētki "Ropažiem 810" notiks piecos lielākajos no tiem, lai visiem novadniekiem radītu īpašu "Ropažiem 810" svētku sajūtu un kopīgu satikšanās prieku. Ciemu dienas būs vēsturisks ceļojums pa novadu un tās norisināsies īpašā secībā, ņemot vērā laiku, kad ciemi veidojuši ģeogrāfisko Ropažu novadu. Ciemu dienās ikvienam būs iespēja iepazīties ar to, kas tajā dzīvo, rosās, strādā un ražo. Ciemu dienās tiks izstādīta ceļojošā izstāde "Novadnieka devums", notiks "Ropažiem 810" veltīti kino seansi un protams būs dažādas kultūras aktivitātes. Katrā ciemu dienas noslēgumā tiks radītas gaismas instalācijas un dzīvā uguns, kas simbolizēs ceļu uz gaidāmiem "Ropažiem 810" svētkiem.

Pirmdien, 17. augustā, plkst. 20.00 ciemojamies Muceniekos, kur svētkus atklāj pie attīstības centra "Mucenieki" telpām. Viesošanās sāksies ar ekskursiju kopā ar gidu pa ciemu un ieskatu tā vēsturē. Notiks fotoizstāde "Maza ciemata lielā dzīve" un darbosies radošā darbnīca "Stikla burku otrā dzīve! Iedvesmojies!" Plkst. 21.30 gaismas instalācija "Staro Mucenieki! Ropažiem 810!"

Otrdien, 18. augustā, plkst. 20.00 ciemu diena Silakrogā. Ugunskurs ciema centrā ar siltu tēju un ciema iedzīvotāju sarūpēto svētku mielastu. Kopīga gaisma objektu veidošana un Silakroga rokdarbu izstāde "Novadnieka devums Silakrogā". Spilgtāko Silakroga ciema mirkļu fotoprojekcijas. Plkst. 21.00 filmas "Emīla nedarbi" skatīšanās brīvā dabā.

Trešdien, 19. augustā, Tumšupes ciema diena. Plkst.17.00 svētku cepuma cepšana ciema bērniem, izstādes "Novadnieka devums Tumšupē" atklāšana un īsfilmas "Par Tumšupi" prezentācija. Plkst. 18.00 "Jautrā volejbola" spēles volejbola laukumā. Plkst. 21.00 Tumšupes tiltiņa izgaismošana.

Ceturtdien, 20. augustā, plkst. 18.00 Kākciema dienas atklāšana. Visa vecuma Kākciema un Tumšupes ciema iedzīvotāju un bērnu savstarpējā futbola spēle "Jautrais futbols". Plkst. 18.30 izjādes bērniem ar poniju. Plkst. 19.00 filmas "Emīla nedarbi" skatīšanās brīvā dabā. Plkst. 20.30 radošā darbnīca "Dīvāniņā" autobusa pieturā.

Piektdien, 21. augustā, plkst. 19.00 ciemu dienas Zaķumuižā atklāšana pie kultūras nama. Plkst. 19.15 izstāžu "Ieskats Zaķumuižas vēsturē" un "Novadnieka devums Zaķumuižā" atklāšana. Plkst.19.30 ekskursija pa Zaķumuižu. Plkst. 20.10 radošās aktivitātes, dejas un rotaļas kopā ar folkloras kopu "Oglīte". Plkst. 21.20 svinīgā Zaķumuižas gaismas iedegšana.

Piektdien, 21. augustā, plkst. 22.00 "Ropažiem 810" svētkus vēl ieskandinās Garīgās mūzikas koncerts Ropažu baznīcas dārzā, kurā uzstāsies Ikšķiles Sv. Meinarda evaņģēliski luteriskās draudzes koris.

Kā jau esam informējuši, sestdien, 22. augustā, Ropažu novads svinēs "Ropažiem 810" svētkus.

Svētku diena, 22. augusts, sāksies ar dievkalpojumu Ropažu novada baznīcā, kad kopīgā gājienā visi dosies uz pilsdrupām, kur no plkst. 12.30 piedzīvosim, izgaršosim un izdziedāsim Viduslaiku emocijas.

Livonijas pils pagalmā un dārzos ēdīsim pašceptu maizi un kopā ar meistariem iepazīsim senos arodus, izdzīvosim viduslaiku bruņinieku cīņas un baudīsim viduslaiku zupu. Iemēģināsim savas prasmes viduslaiku ieroču pielietošanā un izdziedāsim senās Ropažnieku dziesmas kopā ar dziesmu kopu "Trejasmens", grupu "Skandinieki’’ un vīru kopu "Vilki". "Ropažiem 810" svētkus svinēs un pils dārzus pieskandinās arī pasaules slavu guvusī mūzikas grupa no Čehijas "Remdih".

Viduslaiku dzīves ainas spilgtākas vērtīs ciemiņi no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievija , Zviedrijas un Somijas vēsturisko rekonstrukciju klubiem. Viduslaiku piedzīvojums noslēgsies ar īstu svešzemju viduslaiku bruņinieku iebrukuma izrādi "Sirotāju iebrukums Livonijā", kas norisināsies uz salas Juglā pie Livonijas pils drupām.

Svētku diena būs visām gaumēm un priekam, jo Ropažu parkā un estrādē jau no plkst.13.00 tiks veidots īpašs ziedu paklājs "Ropažiem 810". Darbosies Latvijas labumu tirdziņš un radošās aktivitātēs visai ģimenei. Būs arī sportiskas aktivitātes - petanka, kroketa, volejbola, tenisa spēles un "GEO Caching" par Ropažu apkārtni. Neiztikt bez drifta un karatē paraugdemonstrējumiem. Savukārt mierīgāka atmosfēra valdīs Ropažu kultūras centrā, kur varēs aplūkot izstādes par Ropažu novadu.

Svētku kulminācija būs Ropažu estrādē, kur no plkst. 22.00 notiks Ropažu dziedošo kolektīvu un svētku dalībnieku sadziedāšanas ar komponistu Uldi Marhileviču. Pēc tam ropažniekus un svētku viesus ielīksmos Latvijas Nacionālā teātra dziedošo aktieru Ditas Lūriņas, Mārtiņa Egliena, Karīnas Tatarinovas un Mārča Maņjakova dziedājums īpašā svētku koncertā "Ropažniekiem". "Ropažiem 810" svētku salūts izgaismos novadu plkst. 23.30 un izklaides turpināsies līdz pat rīta gaismai nakts ballē kopā ar grupu "Flame & The Rolltones".

Sekojiet līdzi informācijai: www.ropazi.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties