Rīgas svētku nedēļas nogale Kalnciema kvartālā

Luīze Pastore, 10.08.2015., 08:29

No 14. līdz 16. augustam Kalnciema kvartāls piedāvās daudzveidīgu kultūras programmu Rīgas svētku apmeklētājiem un pilsētas viesiem. Programmā paredzēts mēmā kino un instrumentālās mūzikas sintēze, internacionālo ēdienu svētki, kā arī starptautiskas cirka trupas uzstāšanās.

Rīgas svētku nedēļas nogale Kalnciema kvartālā3 iemesli, kāpēc pavadīt nedēļas nogali Rīgā:

Piektdien, 14. augustā, plkst. 22.00 uz Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves būs vērojama mēmā kino un dzīvās mūzikas sintēze. Instrumentālais trio "Casparvek" no Spānijas izpildīs mūziku mēmās šausmu filmas pavadībā. Filma - "KÖRKARLEN" ("The Phantom Carriage"), 1921., Zviedrija, 106 min., rež. Victor Sjöström – ir zviedru kino vēstures šedevrs, romantiska šausmu filma. Caspervek ir spāņu instrumentālā grupa, kura savā darbībā savieno mūziku un vizuālo mākslu. Savā pamatdarbībā grupa vienmēr koncentrējusies uz mēmā kino mantojumu, komponējot skaņdarbus dažādām filmām, sākot no ekspresionistu meistardarbiem līdz skandināvu klasiķiem vai plašai publikai nezināmiem spāņu kino darbiem. Grupas sastāvs: Brais González Pérez (klavieres), Eduards Vecbaštiks (vijole), Blas Castañer Ibáñez (perkusijas).

20.00-22.00, gaidot kino, publika aicināta iesildīties, piedaloties brīvdabas deju pasākumā - Milongā (organizē tango pasniedzējs Aigars Stirna, "Tango Studio"). Pasākums noris ar VKKF atbalstu.

Sestdien, 15. augustā plkst. 10.00 – 16.00 kvartāla pagalmā norisināsies Internacionālais tirgus, kurā uzsvars šoreiz būs uz daudzveidīgu ēdienu virtuvi no visas pasaules. Te ikviens varēs baudīt krāšņu garšu, smaržu un krāsu pārbagātas vēlās brokastis un pusdienas, vienlaikus vērojot pasaules tautu dejas un ritmus uz kvartāla brīvdabas skatuves. Bērni varēs darboties kopā ar mākslinieci Kni darbnīcā gatavojot "zvēRīgas" pastkartes gaviļniecei Rīgai.

Svētdien, 16. augustā plkst. 16.00 Rīgas svētku ietvaros viesosies cirks "Folie" no Igaunijas ar humora pilnu, jaunības, vitalitātes un akrobātisku triku piepildītu šovu. Pēc iespaidīgā cirka priekšnesuma, ikvienam apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma un sagatavotības, būs iespēja pašam iejusties cirka mākslinieku ādā un izmēģināt dažādus trikus gaisā, žonglējot, nodarbojoties ar akrobātiku un visu citu, kas vien iespējams cilvēka ķermenim profesionālu treneru vadībā. Pasākums noris ar Rīgas domes atbalstu.

Ieeja visos pasākumos bez maksas. Kalnciema kvartāls, Kalnciema iela 35, Rīga.

Sekojiet aktuālajai informācijai: www.kalnciemaiela.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties