Rīgas mākslas telpā diskusija par laikmetīgās mākslas vietu kultūrizglītībā

Kristīne Lipenite, 09.09.2015., 11:52

Piektdien, 11. septembrī plkst. 12.00 Rīgas mākslas telpā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru notiks publiska diskusija "Laikmetīgās mākslas vieta Latvijas kultūrizglītībā".

Artūrs Noviks "Gaismaskoks". Darbs no izstādes "Gaismaskoks. Jauno māksla" ekspozīcijasTajā piedalīsies mākslas pedagogi un mākslinieki, daloties ar veiksmīgiem piemēriem savā mākslas mācīšanas pieredzē, kā arī meklējot laikmetīgas mācīšanas un laikmetīgās mākslas iepazīšanas kopsakarības.

Diskusija notiks jauno autoru laikmetīgās mākslas izstādes "Gaismaskoks. Jauno māksla" ietvaros, kura apskatāma līdz 13. septembrim Rīgas mākslas telpas Intro zālē.

Diskusiju vadīs Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Ilze Kupča. Diskusijā piedalīsies J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas direktors un mākslinieks Jānis Ziņģītis, mākslas zinātniece un kuratore Inga Šteimane, mākslinieks un mākslas pedagogs Mālpils Mūzikas un mākslas skolā Artūrs Arnis, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas mākslas skolotāja Santa Podgaiska, Latvijas Mākslas akadēmijas lektore un Mākslas izglītības centra "Trīs krāsas" vadītāja Ilze Vītola, J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkne Dzelde Ieva Mierkalne. Aicināti piedalīties Latvijas mākslas skolu skolotāji un skolēni, kā arī mākslas un mākslas pedagoģijas studenti no Latvijas augstskolām.

Izstādes autori ir Latvijas mākslas skolu audzēkņi un absolventi. Izstādes darbi ir daļa no Latvijas ekspozīcijas 2014. gada nogalē Tallinā notikušajā starptautiskās jauniešu laikmetīgās mākslas triennālē Eksperimenta!, ko organizēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Gaisma izstādē ir nozīmīgākais izteiksmes līdzeklis, iedvesmas un izpētes avots. Jaunie autori pētījuši tās iedarbību uz dažādiem materiāliem, tās īpašības un gaismas avotu raksturu, īstenojot idejiski piesātinātus un arī tehnoloģiski sarežģītus darbus, interpretējot "Baltās nakts" tēmu. Savukārt, izstādes nosaukumā ietvertais "Gaismaskoks" ir izstādes centrālais mākslas objekts, kas tēlaini apliecina kopējo ideju par gaismas vispārcilvēcisko un pozitīvo enerģiju.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties