Aicinām Rīgas jauniešus pieteikties piedzīvojumu un izaicinājumu spēlei "Rīgas hronikas 11.11.11."

Līga Ivanova, 18.10.2011., 15:12

Rīgas jaunieši, kuriem svarīga Latvijas un Rīgas vēsture un kuri ir gatavi piedzīvojumiem un spraigām sacensībām brīvā dabā, no 18.oktobra līdz 6.novembrim (ieskaitot) tiek aicināti mobilizēties komandās un pieteikties patriotiskai piedzīvojumu spēlei "Rīgas hronikas 11.11.11.". Spēle notiks 11.novembrī, Lāčplēša dienā, Rīgā, Andrejsalā un tās apkārtnē.

Rīgas hronikas

Lai piedalītos spēlē, ir jāizveido sešu jauniešu komanda (3 zēni un 3 meitenes) vecumā no 14 līdz 19 gadiem un jāreģistrējas mājas lapā www.rigashronikas.lv, atbildot uz jautājumiem par Rīgas atbrīvošanu, kā arī aprakstot savu motivāciju piedalīties spēlē. Pasākuma organizatori izvērtēs visas pieteikuma anketas un izvirzīs 20 zinošākās un motivētākās komandas, kas Lāčplēša dienā piedalīsies piedzīvojumā "Rīgas hronikas 11.11.11.".

Spēle simulēs 1919.gada Brīvības cīņas – Rīgas nosargāšanu no Bermonta karaspēka, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei. Spēle sastāvēs no diviem būtiskiem posmiem: apmācības sešās darbnīcās (ieroču mācība; disciplīnas apgūšana; šaušana pa mērķi; līderība; saziņa un šifrēšana; pirmās palīdzības sniegšana un cietušā transportēšana) un misijas skrējiena "Nosargā Rīgu!", kurā jaunieši varēs pielietot apmācību procesā iegūtās zināšanas un prasmes. Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas "Gainfast" solists, radio raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

Kaspars Zildnis

"Rīgas hronikas 11.11.11." mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot Rīgas jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Ar spēles palīdzību tiek veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība, izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tiek veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

"Rīgas hronikas 11.11.11." ir bez maksas. Pasākums tiek realizēts ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu un to jau otro gadu pēc kārtas organizē biedrība "Media Gids".
Spēli atbalsta: Nacionālie bruņotie spēki, LR Aizsardzības ministrijas Jaunsardzes centrs, Latvenergo, Rīgas brīvostas pārvalde, Jaunrīgas attīstības uzņēmums, Hanzas Maiznīca, NRJ, Toi Toi Latvija, Pelēkais Vilks, Preobject, Ilustrētā Junioriem, www.inbox.lv, Rīgas Skolēnu dome, www.e-klase.lv, www.hc.lv.

Plašāka informācija: www.rigashronikas.lv

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties