Rīga-Parīze. Dizains

Barbara Ābele, Elīna Ēce, 08.03.2010., 08:13

No 5. līdz 12. martam Latvijas Mākslas akadēmijā (Lma) notiks starptautisks seminārs un radošā darbnīca Rīga. Parīze. Dizains., kurā piedalīsies Lma Dizaina nodaļas Vides mākslas katedras 15 studenti/ 6 docētāji un Parīzes dizaina un arhitektūras skolas École Boulle Telpas dizaina nodaļas (Dsaa Architecture intérieure) 16 studenti/ 4 docētāji.

Semināra un radošās darbnīcas koncepta pamatā ir satikšanās un viesmīlība, kas globālā kontekstā balstās uz tādām tēmām kā atšķirīgais un citādība, krustošanās un hibridizācija, identitāte un savdabība. Astoņu dienu laikā tiks risināts viesmīlības un viesnīcu tēmas filozofiskais, telpiskais, funkcionālais un estētiskais aspekts.

Studenti radīs viesnīcu dizaina koncepcijas, kas balstītas uz nākotnes viesnīcu lietotāju, ar mērķi saglabāt savu nacionālo identitāti globālajos viesnīcu tīmekļos, tāpat kā savu ceļojumu pieturas un gala punktos iespēju baudīt atšķirīgo, kas sakņojas citās kultūrās.

Šī pieredzes un domu apmaiņa starp Francijas un Latvijas studentiem un docētājiem studiju programmas ietvaros būs reāla prakse starptautisku radošu komandu veidošanā un prasmē sastrādāties, studenti darbosies astoņās jauktās grupās. Pēc semināra un radošās darbnīcas abu augstskolu studenti turpinās tālāk izstrādāt savas idejas, pārvēršot tās projektos. Darba turpinājums norisināsies šī gada septembrī Parīzē.

Projekta pamatmērķis ir iedibināt turpmāku sadarbību starp École Boulle un Latvijas Mākslas akadēmiju, šādas radošās darbnīcas būtu lieliska iespēja abpusēji paplašināt redzes loku, atklājot un sintezējot nebijušus veidus, kā domāt un radīt dizainu, apvienojot ideju ģenerēšanas procesu starptautiskā kopdarbā.

Radošās darbnīcas rezultāti būs aplūkojami un apspriežami piektdien 12. martā plkst. 15.00 LMA trešā stāva vestibilā.

Projektu no Latvijas puses vada: Sandra Levāne, Barbara Ābele, Inguna Elere, Juris Krūmiņš, Henrijs Sinkevičs, Jānis Andris Osis.

Projektu no Francijas puses vada Stéphane Vial, Magali Chaduiron, Bruno Rosenzweig, Pierre Carré.

Projektu atbalsta Latvijas Mākslas akadēmija, École Boulle, AS MAP Latvija, SIA Lido, AS Hansas maiznīca, SIA Fazer maiznīcas, SIA Stora Enso, AS Laima, SIA COCA-COLA HBC LATVIA, SIA Baltā pirts.
www.designlv.lv
www.lma.lv
www.ecole-boulle.org
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties