Reinhards Krēls aicina uz Glābšanas centru Torņkalna mazdārziņos

Zane Zajančkauska, 28.07.2010., 07:51

No 1. Līdz 8. Augustam Torņkalna mazdārziņos Rīgā piezemēsies vācu mākslinieka Reinharda Krēla (Reinhard Krehl) vadīta Glābšanas stacija, lai kopīgi ar citiem dārzniekiem no mazdārziņu resursiem darinātu aizsargājošas ziedes un eļļas, vienlaikus runājot par pilsētas plānošanu un attīstību.

Akcija notiek plašāka mākslas projekta "Track Changes" ietvaros un tās rezultāts būs redzams mākslas festivāla "Survival Kit" ietvaros 3-5. Septembrī Rīgā.

Vācu mākslinieks, uzzinājis, ka Torņkalna mazdārziņi Rīgā vada savus pēdējos mēnešus, pirms dot vietu jaunām būvēm, nolemj ķerties pie Rīgas mazdārziņu spēka, skaistuma un īpatnībām, no dārzu resursiem mobilajā glābšanas stacijā darinot aizsargājošas un dziedējošas ziedes, eļļas, kas dārzu īpašniekiem palīdzētu veiksmīgāk sadzīvot ar gaidāmajām pārmaiņām. Pašgatavoto preparātu indikācijas – pret zaudējuma depresiju, pret saskarsmes problēmu izraisītu stresu, utml. – liek aizdomāties par pilsētas plānošanu, viedokļiem pilsētas telpas produktivitāti un derīgumu.

"Viens no svarīgākajiem projekta mērķiem ir aizsākt vai atbalstīt komunikāciju par dārziņu vērtību un to zaudējuma draudiem. Ja iespējams, ārstniecības augu vākšanas un izgatavošanas procesā jārada kopīga platforma informācijas apmaiņai par bailēm, pieredzi un rīcības stratēģijām aktuāla vai potenciāla apdraudējuma gadījumā," saka Reinhards Krēls.

Glābšanas centrs gaida viesus no 1. Līdz 8. augustam ik dienas no plkst. 14.00 līdz 20.00 Torņkalna mazdārziņos Rīgā, Vienības gatvē, aiz Torņkalna dzelzceļa stacijas. Svētdien, 1. Augustā plkst. 16.00 Glābšanas centrā notiks dabas aptieķnieces Ievas Miežubrāles vadīta darbnīca pilsētniekiem par mazdārziņu un balkondārziņu augu dziedniecisko spēku; 5. Augustā Glābšanas centrā notiks diskusija - prāta vētra par nākotnes mazdārziņu. Pārējā laikā ikviens aicināts iesaistīties gan ārstniecisko preparātu gatavošanā, gan sarunās par pilsētu. Vēlams līdzi ņemt kādas no nepieciešamajām izejvielām – sarkano āboliņu, timiānu, salviju, kliņģerīšu ziedu, pelašķus, asinszāli u.c.

Reinhards Krēls ir vācu izcelsmes mākslinieks no Leipcigas. Ieguvis ainavu arhitekta izglītību, R.Krēls savos darbos nereti izmanto augus kā izteiksmes līdzekli, vai pievēršas pilsētnieka un dabas attiecībām. Akcija "Glābšanas centrs" notiek pašāka projekta "Track Changes" ietvaros. "Track Changes" aicina māksliniekus pievērst uzmanību mazdārziņiem pilsētvidē kā īpašam dzīvesveidam un īpašai pilsētas un dabas attiecību formai. Projekta ietvaros tapušie darbi būs redzami 3-5. septembrī festivāla "Survival Kit" ietvaros Rīgā, kā arī izstādē Leipcigas Laikmetīgās mākslas muzejā no 10. septembra līdz 14. novembrim.

Projektu organizē Zane Zajančkauska, Roberta Boša stipendijas "Kultūras menedžeriem no Austrum un Centrāleiropas" ietvaros sadarbībā ar Leipcigas laikmetīgās mākslas muzeju un Latvijas Laikmetīgās mākslas centru. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Domes Kultūras departaments, Šēringa fonds, Saksijas fonds, IFA.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat


ienāktreģistrēties