Latvijas Radio 3 – "Klasika" skanēs jauns raidījums par tradicionālo kultūru

Laura Elizabete Vanaga, 16.09.2015., 06:53

Latvijas Radio 3 – "Klasika" piedāvā jaunu raidījumu "Etno vēstis", kas turpmāk katru otrdienas rītu plkst. 9.05 klausītājus informēs par tradicionālās kultūras aktualitātēm.

Pārraidē būs iekļautas gan sarunas ar labi zināmām personībām un arī vēl neatklātiem talantiem, viskarstākie jaunumi un, protams, arī mūzika.

Raidījuma vadītāja ir šī projekta iniciatore Anete Stuce, kura šobrīd studē etnomuzikoloģiju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un veido raidījumu "Tumša nakte" Latvijas Radio 6 – Radio "Naba" ēterā. Anete folkloras ekspertes Gitas Lanceres vadībā guvusi vērtīgu praksi arī "Klasikā", veidojot raidījumu par azerbaidžāņu mugam tradīciju (ēterā tas izskanēja š. g. 30. janvārī cikla "Odiseja" ietvaros un šobrīd klausāms šeit: klasika.lsm.lv/lv/raksts/odiseja/azerbaidzanas-muzika-etnomuzikologes-anetes-stuces-acim.a47996/).

Raidījuma "Etno vēstis" iekļaušanu "Klasikas" programmā rosinājuši vairāki aspekti. Pirmkārt, kopš "Klasikas" ēterā vairs neskan raidījums "Austras koks", informācija par tradicionālo kultūru parādās visai epizodiski. Otrkārt, Latvijas radiostacijās ir vien dažas pārraides, kas būtu saistītas ar tradicionālo kultūru: te jāmin latviešu tradicionālās kultūras raidījums "Laikarata riti" (LR1), pasaules mūzikas raidījums "Odiseja" (LR3 – "Klasika") un jau minētais etno raidījums "Tumša nakte" (LR6 – Radio "Naba"). Jaunais raidījums "Etno vēstis" veidos vērtīgu kopsavilkumu, nodrošinot regulāru informācijas apriti par tradicionālās kultūras aktualitātēm.

Pirmajā "Etno vēstis" raidījumā tiks piedāvāts atskats uz skandināvu ansambļa RIM viesošanos Rīgā, izskanēs saruna ar topošo etnomuzikologu Ēriku Zepu par tradicionālās mūzikas programmu Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā un informācija par pasākumiem, kas gaidāmi nedēļas nogalē.

Aicinām klausīties Latvijas Radio 3 – "Klasika" radio frekvencēs un internetā klasika.latvijasradio.lv/lv/lr3/.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties