Radošs pārgājiens Siguldas pilsētvidē "City trip"

Baiba Bože, 13.08.2010., 12:16

Jauniešu dienas ietvaros 13. un 14. augustā Siguldas novada domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Jauniešu iniciatīvu centru "Mērķis" un ainavu arhitektiem Ģirtu Runi, Mantenu Devrīntu un Lieni Jākobsoni rīko radošu pārgājienu pilsētvidē "CityTrip".

Tā mērķis it rosināt jauniešu izpratni par dažādiem Siguldas pilsētas uzbūves un attīstības aspektiem.

18 aktīvi jaunieši dosies ceļā pa iepriekš sagatavotu 22 km garu maršrutu, kas aptver Siguldas pilsētas visdažādākos rakursus. Pārgājiena laikā tā dalībnieki izstaigās gan ielas un ceļus, gan pagalmus un laukus, gan urbanizētas un dabas teritorijas, pievēršot uzmanību pilsētvides niansēm, kas ikdienā paslīd garām nepamanītas.

Pārgājiena laikā jaunieši fiksēs (fotografējot, pierakstot, zīmējot u.c.) savus iespaidus ceļojuma maršrutā, un izteiksmīgākie attēli tiks publiski demonstrēti gala pasākumā 14. augustā plkst. 15.00 Jauniešu iniciatīvu centrā "Mērķis".

Pārgājiens notiek projekta "Ainavu plānojumu izstrāde Eiropas pilsētu un piepilsētu teritorijām" ietvaros, kas tika apstiprināts Eiropas reģionālās attīstības fonda INTERREG IVC programmas ietvaros. Jauniešu idejas un ieteikumi tiks izmantoti gan veidojot jaunus tūrisma piedāvājumus, gan izstrādājot Siguldas novada Attīstības programmu.

"Šis ir viens no pirmajiem projektiem, ko realizējam "Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014" ietvaros Siguldā," informē Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

Jau iepriekš informējām, ka Sigulda ir Rīgas oficiālais partneris šajā projektā un laikā līdz 2014.gadam Siguldā plānots īstenot vairākus pilsētvides un kultūras attīstības projektus.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties