Spīķeros notiks radošo industriju forums "Creative Showcase"

Elīna Pundure, 03.03.2015., 11:39

10. martā Spīķeru kvartālā "radi!2015" nedēļas ietvaros, norisināsies radošo industriju forums "Creative Showcase", kurā nozares pārstāvji piedāvās ieskatu aktualitātēs – arhitektūrā, dizainā, mūzikā, mākslā, interaktīvajās tehnoloģijās u.c.

"Creative Showcase"Forums iedalīts divos tematiskos blokos. Pirmajā - "Architecture+" galvenās tēmas būs arhitektūras un jaunāko tehnoloģiju starpdisciplināras sadarbības iespējas. Savukārt otrajā blokā "Upcycling Riga" tiks runāts par "upcycling" un dabai draudzīga dzīvesveida īstenošanu pilsētvidē. Forums īpaši aktuāls ir radošo industriju pārstāvjiem, studentiem, kā arī dabas draugiem, kuri vēlas iepazīties ar konkrēto virzienu praksi un sasniegumiem Latvijā, "upcycling" virziena radošo pusi un pievienoto vērtību, inovācijām un šī brīža tendencēm.

No plkst. 11:00 līdz 15:00 notiks lekciju un darbnīcu sesija "Architecture+". Sesijas mērķis ir atklāt jauno tehnoloģiju izpausmes un ietekmi uz arhitektūru un apbūvēto vidi, pilsētu un cilvēkiem, aptverot tādas tēmas kā jaunās ražošanas metodes un produkcijas formas, jaunie materiāli, interaktīvā arhitektūra, 3D printeri, robotika, mobilitāte, IT un programmēšana.

"Architecture+" sesijas ietvaros būs iespēja iepazīties ar Latvijas ekspozīciju Tallinas Arhitektūras biennālei (TAB). Latvijas ekspozīcijas starpdisciplinārā arhitektu un tehnoloģiju speciālistu komanda demonstrēs Latvijas jauno tehnoloģiju inovatīvu apvienojumu ar arhitektūras valodu un kontekstu. Sesijā uzstāsies arī Tallinas Arhitektūras biennāles kuratori un iepazīstinās ar šī gada tēmu "Self-Driven City". Sesijas noslēgumā radošajā darbnīcā tiksies 10–15 arhitekti un 10–15 tehnoloģiju studenti, lai apzinātu iespējas un attīstītu starpnozaru sadarbības modeļus, kas vērsta uz jaunu produktu un pakalpojumu izveidi.

Vairāk informācijas: www.latarh.lv.

No plkst. 16:00 līdz 19:00 norisināsies foruma otrā daļa "Upcycling Riga", kas būs balstīta uz vairākiem radošo industriju virzieniem un "upcycling" tendencēm, kas ir aktuālas un tiek īstenotas šodien, piedāvājot konkrētus piemērus, kā arī apskatot attīstības perspektīvas nākotnē. Otrajā daļā interesentiem tiks nodotas 10 radošo jomu ekspertu prezentācijas par arhitektūru, dizainu, modes industriju, mūziku, velo kustību, mākslu, "slow-food", teātri un interaktīvajām tehnoloģijām.

"Upcycling" dizaina un mākslas virziens pasaulē šobrīd piedzīvo strauju attīstību dažādās jomās un kļūst arvien iecienītāks plašākā sabiedrībā. Pēdējos gados palielinājies pieprasījums pēc ekoloģiskām, dabai draudzīgām precēm, produktiem, pakalpojumiem, atainojot aizvien lielāka ētiskā momenta klātbūtni, izdarot dažādas ikdienas izvēles, tostarp arī izvēloties radošo industriju piedāvājumu. "Upcycling" princips nozīmē, ka izejmateriālos tiek izmantoti jau lietoti objekti, gatavas lietas, kuras pārstrādājot, rezultātā tiek iegūts jauns un oriģināls veidols, nozīme un pielietojums.

"Creative Showcase" organizē Spīķeru kvartāls un Latvijas Arhitektu savienība. Forums norisināsies radošās darbības nedēļas "radi!2015" ietvaros, kuras kā sociālas kustības galvenais mērķis ir veicināt izpratni un interesi sabiedrībā par radošo un kultūras industriju sektoru, radošumu veicinošu izglītību, inovācijām, zināšanu ekonomiku un radošu pārvaldību, parādot Latvijas pieredzi un sasniegumus.

Forums notiks 2015. gada 10. martā Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12-k1, 3. stāvā.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija par pieteikšanos, programmu un foruma spīkeriem: www.spikeri.lv/aktuali.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties