Projekts "Radošo sapņu fabrika"

Inese Baranovska, 02.09.2010., 13:29

Biedrība "Mākslas telpa" aicina ikvienu piedalīties "Radošo sapņu fabrikā", kas notiks klubā "Nabaklab" no 4. līdz 10. septembrim festivāla "Survival kit 2" laikā.

4. Projekts "Radošo sapņu fabrika"septembrī plkst. 17.00 tiks atklāta izstāde "Nabas saite", kas stāsta par saiknēm, kas mūsu vieno vai atšķir, par lietām un sajūtām, kuras mēdzam aizmirst, taču derētu atcerēties. Izstādē piedalās mākslinieki Aigars Bikše, Patricija Brekte, Kristians Brekte, Diāna Dimza-Dimme, Maija Kurševa, Līga Laurenoviča, Elita Patmalniece un Andris Vītoliņš.

5. septembrī Baltā nakts nebeidzas, bet gan pārvēršas par gaišu, radošu dienu, tāpēc no plkst. 12.00 līdz 18.00 ikviens aicināts piedalīties mākslas akcijās:

- "Izgatavo savu zīmi", ko vadīs māksliniece Diāna Dimza-Dimme. Akcijas laikā tiks izplatītas sešas dažādas zīmes, piemēram, "es ticu brīnumiem" vai "draudzējos ar kaimiņiem", ko visi akcijas apmeklētāji varēs paņemt sev līdzi, lai pēc tam uzlīmētu uz durvīm, piestiprinātu pie somas vai darbā pie datora.

- "Uzzīmē pats" – iespēja atraktīvā veidā pašam uzzīmēt savu Maijas Kurševas un Elitas Patmalnieces darba kopiju.

7. un 9. septembrī no plkst. 16.00 līdz 20.00 visi, kas vēlas izmēģināt darbošanos mākslas jomā, aicināti piedalīties radoši eksperimentālās darbnīcās pie izstādes "Nabas saite" māksliniekiem Maijas Kurševas, Patricijas Brektes, Andra Vītoliņa, Elitas Patmalnieces, Aigara Bikšes un Kristiana Brektes. Dalībnieku veikums papildinās izstādi un darbnīcu gaitā notiks neformālas sarunas un diskusijas ar māksliniekiem.

Tikai 7. septembrī plkst. 16.00 - 20.00 piedāvājam unikālu iespēju pieteikties laikmetīgās dejas radošajā meistarklasē pie Olgas Žitluhinas dejas kompānijas horeogrāfēm Ramonas Galkinas un Ilzes Zīriņas. Dalībnieki kopā ar horeogrāfēm gan kā dejotāji, gan kā līdzautori veidos laikmetīgās dejas priekšnesumu.

Lūdzam pieteikt dalību darbnīcās (ar norādi, pie kura mākslinieka) un dejas meistarklasē pa e-pastu rsfabrika@gmail.com !

8. septembrī plkst. 18.00 notiks diskusija "Vai viegli būt māksliniekam?", ko vadīs Ilmārs Šlāpins, "Rīgas Laiks".

Diskusijā paredzēts izvērst sarunu par to, kas šodien kultūras jomā publikai Latvijā tiek piedāvāts un vai piedāvājums attaisno patērētāja vēlmes. Vai mākslinieki neeksistē savā izolētā pasaulē un vispār pazīst savus skatītājus? Ko vēlas mākslinieki un ko vēlas skatītāji? Kāpēc ir cilvēki, kas joprojām nevis pelna naudu, bet "taisa mākslu", daudz nedomādami par peļņu?

Piedalās - mākslinieki Aigars Bikše, Kristaps Gulbis, Patricija Brekte, Kristians Brekte, Krista Burāne, Andris Vītoliņš, mākslas teorētiķi Jānis Borgs, Vilnis Vējš un Solvita Krese, mūziķi, kultūras menedžeri, literāti, biznesa struktūru pārstāvji, sociologi u.c.

Pēc diskusijas saviesīgs vakars "Radošais sviests"– ekskluzīvi mākslinieku radīti kokteiļi, sviestmaizes, mūzika, dejas, DJ un koncerts.

Projektu atbalsta:
Valsts Kultūrkapitāla fonds, NABAKLAB un Laikmetīgās mākslas centrs

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo


ienāktreģistrēties