Prezentēs Latvijā radītu elektrisko motociklu "Elmoto 1"

Ilze Stebera, 11.10.2010., 11:24

Izstādē "Vide un Enerģija 2010" no 14. līdz 17. oktobrim Ķīpsalā pirmoreiz plašākai publikai tiks "atrādīts" Latvijā radītais elektriskais motocikls "Elmoto 1" – mocis, kam "degvielas" izmaksas ir Ls 10 uz 3000 km!

Latvijā raPrezentēs Latvijā radītu elektrisko motociklu "Elmoto 1"dītai braucamrīks būs apskatāms SIA "EMT" (Elektriski mehāniskās tehnoloģijas) stendā.

Elektriskā motocikla radītāji Dzintars Mednis un Raivo Saļms pirms gada sāka virzīt ideju par motocikla elektrificēšanu. Projekta finansētājs un izstrādātājs ir uzņēmums "EMT", savukārt mehānisko darbu un krāsošanas veikšanas sadarbības partneris – uzņēmums "Hornet". "Elmoto 1" pirmo reizi tika iedarbināts šā gada 30. septembrī, tāpēc daļa tehnisko datu vēl nav fiksēti.

"Elmoto 1" tapis uz "Honda XR650" enduro motocikla bāzes, ierastā iekšdedzes motora un citu daļu vietu ir ieņēmis 10 ZS līdzstrāvas elektromotors un 22 akumulatori. Motocikla veidotāji gan atzīst, ka īpaši sarežģīti bijis atrast motociklam piemērotākos akumulatorus. Meklējumi rezultējušies ar jaunā un oriģinālām izstrādēm – bateriju vadību, kas liek baterijām uzlādēties un izlādēties vienmērīgi, turklāt aizsargā arī pret pārlādēšanos. "Elmoto 1" ieskrējiens ir izteikti vienmērīgs, bet maksimālais ātrums sasniedz 70 km/h.

Raivo Saļms:" Man liekas, ka ir iznācis ļoti labs kompromiss starp jaudu un ātrumu – ikdienas lietošanai vai braukšanai pa mežu prototipa dinamika šajā fāzē liekas optimāla. Domāju, ka nelielu gabalu braucējiem, kas meklē ekonomisku izdevīgumu, "Elmoto 1" varētu būt ļoti pievilcīgs braucamrīks."

Plašāku informāciju var iegūt Ilmāra Līkuma intervijā ar motocikla radītājiem un mājaslpaā www.elmoto.lv.

Kā zināms, no 14. līdz 17. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 6. starptautiskā izstāde "Vide un Enerģija 2010", kurā šogad tiks akcentēti energoefektivitātes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi, ko piedāvās uzņēmēji no Latvijas, Kanādas, Beļģijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas un citām valstīm.

Izstādes ekspozīciju papildinās daudzveidīga semināru programma par aktuāliem energoefektivitātes jautājumiem, klimata pārmaiņu tehnoloģijām, to finansējumiem un ilgtspējīgas "zaļās" enerģijas jautājumiem.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Vides ministriju, Rīgas Enerģētikas aģentūru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

 


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
deni2s, 11.10.2010. 12:25:40
Komentāra reitings: 0

4 stundas lādēt, lai 1h brauktu? Izklausās nepraktiski. Gandrīz kā tajā parunā par mopēdiem - метр едешь, два - несёшь :D

swissboy (crazybitch4@inbox.lv), 28.10.2012. 17:17:09 (ip:95.68.44.138)
Komentāra reitings: 0

es esmu izdomajis elektrisko motociklu ar dzineju kurs sewi pats uzladee!! bet ta ir tikai ideja.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties