Starptautiskais plenērs "Marks Rotko 2010 " Daugavpilī

Edvins Aksjonovs, 06.09.2010., 07:39

No 14. septembra līdz 25.septembrim Daugavpilī norisināsies tradicionālais Starptautiskais plenērs "Marks Rotko 2010 ", kuru šogad jau sesto reizi organizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde.

Plenērs ir divu nedēļu intensīvs radošs darbs, pieredzes apmaiņa, diskusijas, kad mākslinieki atrauti no ikdienas dzīves var nodoties radošajam procesam.

Ar katru gadu palielinās plenēra potenciāls, un līdz ar to paplašinās tā ģeogrāfiskās robežas, ļaujot pieaicināt un uzņemt māksliniekus ne tikai no Latvijas, bet arī no visas Eiropas. Tas palīdz iezīmēt Daugavpili Eiropas kultūras kartē.

Šogad plenērs pulcēs 14 dalībniekus no 11 Eiropas valstīm: Lielbritānijas, Baltkrievijas, Īrijas, Beļgijas, Itālijas, Francijas, Nīderlandes, Dānijas, Ukrainas, Lietuvas un Latvijas. Mūsu pilsētu plenērā pārstāvēs jaunā, talantīgā māksliniece Viktorija Valujeva.

Apmeklētājiem plenērs būs interesants ar dažādiem notikumiem M.Rotko zīmē.

Plenēru 15.septembrī plkst.20:00 kinoteatrī "Renesanse", Vienības ielā 30, atklās abstraktā – ekspresionisma muzikālā performance "Krāsu mūzika" grupas "Koanprojekts" izpildījumā.

20. septembrī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks Vitebskas nacionālā Jakuba Kolasa vārdā nosauktā akadēmiskā drāmas teātra izrāde – atmiņu etīdes "Šagals... Šagals...".

IepazītStarptautiskais plenērs "Marks Rotko 2010 " Daugavpilīies ar plenēra dalībniekiem un viņu darba tehniku varēs mākslinieku studijās atvērto durvju dienā 22.septembrī plkst. 16.00-18.00 Saules skolā, Muzeja ielā 3.

24. septembrī Daugavpilī uz Rotko lasījumiem ar lekciju "Abstraktais ekspresionisms- XXI gadsimta redzējums" ieradīsies mākslas zinātnieks un kritiķis Davids Anfams ( Lielbritānija), kurš ir sastādījis nozīmīgāko Rotko darbu katalogu "Mark Rothko. The works on canvas". Rotko lasījumus papildinās arī Pētera Cedriņa ( ASV/Latvija) lekcija, kurā mēs varēsim iepazīties ar mūsu novadnieka Sigurta Vīdzirkstes daiļradi Ņujorkā. Lasījumi notiks Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē, Kr.Valdemāra 1 plkst. 11.00-14.00.

Katru gadu starptautiskā plenēra norisi papildina arī Saules skolas audzēkņu plenērs, kuru darbus varēsim skatīt no 24. septembra plkst. 16.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Rīgas ielā 8.

Plenēra noslēgumā - 25.septembrī plkst. 15.00, aicinām jūs uz izstādes atklāšanu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā . Mākslinieku radītie darbi papildinās topošā Daugavpils Rotko mākslas centra kolekciju.

Plenēru rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde ar saviem sadarbības partneriem: Latviešu Kultūras centru, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Daugavpils Reģiona mākslinieku asociāciju, Daugavpils Mākslas vidusskolu "Saules Skola", Daugavpils Universitāti, biedrību "Mark Rothko Art Centre".

Sīkāku plenēra programmu varat skatīt Daugavpils pilsētas mājas lapā www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties