Pļaujas svētki Atē

Solvita Hamane , 03.09.2010., 11:03

Ikgadējie tradicionālie Pļaujas svētki Atē ir ieguvuši savu noturīgu vietu Vidzemes un visas Latvijas kultūras notikumu piedāvājumā.

KPļaujas svētki Atēatru gadu nu jau 20 gadu garumā Kalncempju pagasta V.Ķirpa Ates muzejs rīko Pļaujas svētkus, lai parādītu mūsu senču darba tikumus un ierašas. Tajā vienmēr tiek iesaistīti tuvāki un tālāki ļaudis, kam ir prasme darboties ar muzeja eksponātiem.

Šogad Viktora Ķirpa Ates muzejā esam iecerējuši rādīt kulšanas darbus, darbinot kuļmašīnu, esam uzrunājuši jaunus neredzētus amatniekus, kā, piemēram, karošu grebšanas meistaru no Gulbenes, ragu rotu meistaru no Limbažiem, tāpat Tautas lietišķās mākslas studija "Sagša" rādīs šaļļu grābekļošanas prasmes, pasākuma scenāriju un režiju šogad Atē uzņemsies Alda Alberte no Tirzas un būs vēl citi jaunumi un pārsteigumi. Šogad Pļaujas svētkos pa dienu kalsim, kulsim, malsim, kaudzēs un pūnē krausim, virposim, mizosim, grebsim, pīsim, vīsim, dziedāsim un teatralizētas izdarības skatīsim.

Svētku organizatori sadarbojās ar Alūksnes, Gulbenes, Balvu novadu folkloras kopām, kapelām, kā arī Vidzemes amatniekiem, kuru piedāvājums saturīgi līdzvērtīgs Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejam kā senču darba tikuma mantojumam un ir kā Vidzemes lauku sētas neatņemama sastāvdaļa.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties