"Pirms 100 gadiem Albert’ ielā"

Ilona Brūvere, 17.08.2010., 06:52

Alberta iela - krāšņākais Rīgas Jūgendstila centrs, aicina uz svētkiem Jūgendstila noskaņās, lai rīdzinieki un viesi varētu izbaudīt vēsturiskā jūgendstila eleganto šarmu dzīvās laikmeta bildēs.

Jau no 12.00 jū"Pirms 100 gadiem Albert’ ielā"s sagaidīs dāmas un kungi krāšņos tērpos, kalpones un sulaiņi, amatnieki, tirgotāji un ceļojošā cirka aktieri, aicinot iepazīt pilsētnieku senākās tradīcijas teatralizētā uzvedumā un piedalīties radošajās darbnīcās Rīgas Porcelāna muzejā. Jūgendstila muzejā viesus pieņems pats Konstantīns Pēkšēns ar kundzi, arhitekts, kura namā šodien ierīkots Jūgendstila muzejs.

No 13.00 darbosies Bauskas kliņģera Bufete, Valmiermuižas Alus krodziņš, tējas un kafijas saloni un citi saviesīgi iestādījumi. Sīklietu suvenīru tirgotavās varēsit iegādāties piemiņas lietas un suvenīrus. Viesus gaidīs Retro fotosalons un mākslinieks portretists. 15.30 svētku rīkotāji piedāvā ekskursiju no Antonijas ielas līdz Strēlnieku ielai un Rīgas Jūgendstila muzejam (latviešu un krievu valodā).

Uz atvērto durvju dienu ielūdz Jāņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs, kur (15.00 angļu un 17.00 latviešu valodā) varēsit vairāk uzzināt par ikdienu un svētkiem mākslinieka dzīvoklī 20. gadsimtā.

 

 

No 13.00 līdz 14.30 notiks ekskursijas arhitekta Sergeja Eizenšteina projektētajās ēkās. Visas dienas garumā, no 12.00 līdz 18.00, Elizabetes ielas 13. nama pagalmā darbosies Mākslas pagalms, bet 15.00 notiks Aukcions, kur izsolē varēsit iegādāties mākslinieku Aivara Vilipsona, Māra Subača, Ievas Krūmiņas, Antras Ivdras un citu gleznotāju un keramiķu darbus.

18.00 svētku noslēgumā, Pažarnieku orķestra pavadībā, visi aicināti doties svētku gājienā pa Alberta ielu.

Satiksme 21. augustā Alberta ielā būs slēgta no 7.00 līdz 21.00
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties