Spīķeru kvartālā norisināsies pilsētas plenēri pusaudžiem

Elīna Pundure, 21.04.2015., 14:14

Sākot ar 23. maiju Spīķeru kvartālā norisināsies bezmaksas pilsētas plenēri pusaudžiem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem, kuros kopā ar vizuālās mākslas pasniedzējiem tiks apgūtas dažādas gleznošanas tehnikas un veidoti radošie darbi.

Pilsētas plenēri pusaudžiemDalība plenēros un darbam nepieciešamie materiāli bez maksas, iepriekš piesakoties.

Šajā vasarā Spīķeru kvartālā norisināsies trīs gleznošanas plenēri, aicinot jauniešus izpaust savu radošo redzējumu sekojošās tēmās un gleznošanas tehnikās: 23. maija tēma "Daugavas promenāde", izmantojot akvareļu krāsas, 13. jūnija plenēra tēma "Spīķeru laukums", izmantojot tonēto papīru un pasteļa krītiņus, savukārt 22. augustā - noslēdzošā plenēra tēma būs "Pārdaugavas horizonts", gleznojot akrila tehnikā uz audekla.

Plenēru mērķis ir attīstīt Rīgā dzīvojošo jauniešu radošo iztēli un jaunradi, veidojot radošos darbus dažādās gleznošanas tehnikās. Plenēri būs lieliska iespēja ikvienam jaunietim, izmēģināt savus spēkus trijās gleznošanas tehnikās un profesionāla pedagoga vadībā izveidot savu vienreizējo un neatkārtojamo radošo darbu. BJC "Daugmale" mākslas pedagogi iepazīstinās ar katras gleznošanas tehnikas specifiku un niansēm, kompozīcijas principiem un konsultēs radošā darba veidošanā. Pusaudži un jaunieši varēs papildināt savas zināšanas un iemaņas dažādās gleznošanas tehnikās, katrs plenēra dalībnieks saņems apliecinājumu par dalību plenērā, pusaudži un jauniešu lietderīgi pavadīs savu brīvo laiku un iegūs jaunus draugus.

No 25. augusta līdz 22. septembrim plenēros radītie darbi tiks izstādīti Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 6 un izstāde būs apskatāma ikvienam interesentam bez maksas katru dienu no 10.00 - 18.00.

Plenēri Spīķeros norisināsies 23. maijā, 13. jūnijā un 22. augustā no plkst. 12.00 - 16.00.

Dalība plenēros ir bez maksas, iepriekš piesakoties. Katram pieteiktajam plenēra dalībniekam tiks nodrošināti materiāli, lai sekmīgi varētu radīt savu mākslas darbu.

Plašāka informācija un dalības anketa atrodama ww.spikeri.lv/aktuali.

Pilsētas plenērus Spīķeros organizē bērnu un jauniešu centrs "Daugmale", sadarbībā ar biedrību "Rīgas Spīķeri" un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties