Iespēja pievienot sava ķermeņa nospiedumu Nīderlandes mākslinieka kolekcijai

Maija Uzula-Petrovska, 15.06.2015., 08:45

Festivāla "Laiks dejot" ietvaros Rīgā viesosies Nīderlandes mākslinieks Joriss van Ostervijks, kurš veido satikto cilvēku dabiskā lieluma nospiedumus.

"Studio Rios Zertuche""Nospiedumu projekts" Rīgā norisināsies četru dienu garumā, no 17. līdz 20. jūnijam, viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvia" stikla piebūvē.

Joriss van Ostervijks cilvēku nospiedumus krāj kopš 2012. gada. Tā viņš darbojas gan savā Roterdamas darbnīcā, gan viesojoties festivālos un teātros, kur iekārto ceļojošu darba telpu, lai parādītu šo unikālo aktīvās gleznošanas veidu. Apkopotais dokumentālais materiāls rāda lielu grupu nejauši satiktu cilvēku, kas ierāmēti dažādos laika brīžos. Portreti ir detalizēti, jūtīgi, īpaši eksponējot cilvēku līdzības un atšķirības, viņu cerības un bailes. Ar laiku šī kolekcija varētu pārtapt lielākā darbā. Taču pašlaik mākslinieks joprojām turpina krāt, šoreiz viesojoties Rīgā.

Ikviens aicināts apmeklēt "Nospiedumu projektu" – iedvesmoties no sevis paša nospieduma, iegādāties to vai vienkārši vērot, kā nospiedumus atstāj citi. Projekts notiks ("Radisson Blu Hotel Latvia" stikla piebūvē (Elizabetes ielā 55) 17., 18., 19. un 20. jūnijā plkst. 12.00 – 15.00 un 16.00 – 19.00.

"Nospiedumu projekts" sasaucas ar festivāla "Laiks dejot 2015" moto "Mans ķermenis ir mana seja". Vērienīgākais laikmetīgās dejas pasākums Latvijā šogad vēlas pievērst uzmanību dejas galvenajam medijam un izteiksmes līdzeklim – ķermenim. "Laiks dejot" programmā iekļautas izrādes, kurās mākslinieki no dažādām valstīm un kultūrām komunicē ar skatītāju, atklājot savas versijas par ķermeņa apzinātajiem un neapzinātajiem resursiem, tā saikni ar cilvēka iekšējo pasauli un eksistenci apkārtējā pasaulē.

Informācija par festivālu www.facebook.com/festivalsLaiksDejot  un www.dance.lv.

Festivālu "Laiks dejo" rīko Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija sadarbībā ar Eiropas mobilitātes un mākslinieciskās apmaiņas projektu "E-Motional: rethinking Dance" un apvienību "Party".

Festivāla direktore: Olga Žitluhina.

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, ES programma "Kultūra", Luksemburgas dejas asociācija "TROIS C-L".

Informatīvais atbalsts: "Dance.lv" žurnāls, "Satori", "Kroders", "Delfi", Latvijas Radio 1.

Projektu finansiāli atbalsta ES programma "Kultūra" (2007 – 2013). Par preses relīzes saturu atbild projekts "E-Motional: rethinking dance". Eiropas Komisija neatbild par to, kā var tikt izmantota tajā iekļautā informācija.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties