Fonds "Mākslai vajag telpu" piedāvā sarunas par mūsdienu mākslu video stāstos

Katrīna Leiškalne, 10.03.2015., 09:34

Fonds "Mākslai vajag telpu" turpina video stāstus par dažādiem ar mākslu saistītiem jautājumiem un piedāvā noskatīties jaunāko video, kas radīts, lai popularizētu mākslu un atbalstītu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja ideju.

Sabiedrībā pazīstami cilvēki tiek aicināti izteikt savu viedokli par latviešu māksliniekiem un mākslas nozīmi viņu dzīvē. Jaunākajā video saruna ar Jeļenu Ušakovu un Gustavu Terzenu.

Sarunājāmies ar kafejnīcas "Dali" vadītāju Jeļenu Ušakovu. Viņa pastāstīja par to kāpēc kafejnīcai "Dali" izvēlēts tāds nosaukums, ka ir svarīgi atbalstīt dažādus mākslas veidus un par savu iecienītāko latviešu mākslinieku Kasparu Podnieku. Jeļena Ušakova apliecina, ka māksla viņai ir kā meditācija, māksla ir skaistums un tā ir neatņemama viņas dzīves sastāvdaļa.

"Mākslai vajag telpu"

Uzrunājām arī mūziķi, radio SWH dīdžeju, raidījuma "Te" veidotāju un "Diskusija. 100g kultūras" vadītāju Gustavu Terzenu. Viņš dalījās savās pārdomās par mākslu Latvijā un ir pārliecināts, ka "māksla pastavēs pat ja to aizliegtu". Jautāts kādu viņš iztēlojas Laikmetīgās mākslas muzeju, viņš uzsver, ka tā būs iespēja ne vien izglītoties un beidzot apskatīt visu to dižgaru mākslas darbus, kas "stāv sakrauti kaut kur pagrabos", bet šāds muzejs būs arī patīkama vieta, kur aiziet.

"Mākslai vajag telpu"

Šie video stāsti apliecina, ka māksla nepieciešama ikvienam sabiedrības pārstāvim un to labprāt bauda dažādu profesiju cilvēki. Māksla ir nozīmīga latviskās kultūras identitātes daļa. Iespēja redzēt modernisma laika nozīmīgākos māksliniekus ir pamats lai izprastu jaunāko mūsdienu mākslu.

Fonds "Mākslai vajag telpu" tika dibināts ar mērķi panākt Laikmetīgās mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā. Muzeja pamatfunkcijas būs veicināt Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā. Iniciatīvas uzsācēji uzskata, ka laikmetīgās mākslas muzeja izveidošana ir valsts prestiža jautājums, viens no valsts identitātes simboliem, kas liecina par nācijas kultūras pašapziņas līmeni.

Video apskatāmi "Mākslai vajag telpu" youtube profilā.

Latviešu valodā: youtu.be/Dfi_ZDChgus.

Krievu valodā:  youtu.be/WJfQoJtM4bk.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties