Performance "Auguma stāsti"

Inese Upeniece, 11.07.2010., 08:58

Ikdienā, atkārtojot tik dažādos un līdzīgos regulāros rituālus un vienam otru, dažkārt aizmirstam par savu sūtību.

Par redzamām un nerePerformance "Auguma stāsti"dzamām saiknēm vienam ar otru un ar vidi apkārt. Par savu augumu, tā centru, vertikālo asi, par saikni ar zemes centru un iekļaušanos dabas rituālos, kas stāv pāri ikdienas skrējienam.

No kurienes mēs nākam, uz kurieni ejam.
Kam mums augums? Ko tas stāsta? Ko tas gaida?
Rituālu...īsto!

Laiks un vieta
12.jūlijā, 19:00 | Vērmanes dārzā, Rīgā
17.jūlijā, 13:45 | mūzikas un mākslas festivālā POSITIVUS, Salacgrīvā, Garnier Fructis teltī


Par performances radīšanu
"LSA studijas" diplomdarbs- performance tika radīta kā studijas kursa nobeiguma darbs, kurā iekļaujas viss kursā apgūtais- sākot no grupas kopējā radošā darba principiem līdz etīžu gatavošanai, kompozīcijas izjūtai un sadarbībai uz skatuves strukturētas improvizācijas izrādes ietvaros. Iesākumā bija nosaukums "Auguma stāsti". Performances materiāls un potenciāls nācis no studijas dalībniekiem un no skaistas lauku vides, kurā performance tika radīta, kā arī no kopējās enerģijas, kas strāvojusi grupā darba procesā. No saskaņas līdz konfliktiem, no miera līdz trakam skrējienam, no ikdienas līdz rituāla svinīgumam.

Par 'LSA studiju'
Sešus gadu laikā vairāk kā 70 cilvēku piedalījušies ikgada sevis un skatuves mākslu izpētē- LSA studijā. Tā apvieno sevī praktisko psiholoģiju, terapeitisko deju un skatuves tehnikas, sniedzot integrētu pieeju savas personības attīstībā. Tas ir uz izpēti balstīts eksperimentāls un ietekmīgs veids, kā attīstīt sevī iekšējo brīvību, atraisītību, radošumu, grāciju, improvizācijas spējas, dzīves izjūtu, pašapziņu, praktiskā darbībā pielietojot savu ķermeni un iekšējo būtību, teorijai paliekot pārliecinošā mazākumā.

Pieteikšanās nākamā gada LSA studijai- līdz 10.augustam.

Vairāk par LSA studiju.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties