"Baltās nakts" ietvaros pat autostāvvieta tiks pārvērsta par improvizētu skatuvi

Andris Dzenītis, 02.09.2010., 11:23

Naktī no 4. uz 5. septembri mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros Rīgā būs iespējams izbaudīt dažādu mākslas veidu performances.

Savu sniegumu skatītājiem parādīs arī eksperimentālā elektroakustiskās mūzikas grupa "Woodpecker project", kurā iesaistījušies mūzikas komponists Andris Dzenītis un multiinstrumentālists Artūrs Gailis.

Muzikālās apvienības skaņdarbi, lai arī uz iepriekš radītu elektronisko materiālu pamata veidoti, katrreiz sagādā pārsteigumus gan klausītājiem, gan arī pašiem mūziķiem, – dzīvā izpildījuma laikā emocionālās un tematiskās attīstības dimensijas tikpat kā nav paredzamas. Grupas skanējums var šķist neparasts tā skaņu agresivitātes un dinamiskās spriedzes dēļ, kas brīžiem pat neļauj atbildēt uz jautājumu - kāda mūzika šī ir un kur ir tās robežas? "Woodpecker project" dalībnieki Artūrs Gailis un Andris Dzenītis aicina ikvienu interesentu no pulksten 20.00 līdz 21.00 tirdzniecības centra "Domina" automašīnu stāvvietā, kas tiks pārvērsta par improvizētu skatuvi, ļauties vēl nebijušām skaņu vibrācijām "Woodpecker project" izpildījumā.

"Woodpecker project", kas dibināts 2006. gada vasarā, ir eksperimentāla elektroakustiskas mūzikas grupa, kurai svešas jebkādas stilistiskas vai estētiskas robežas – tā vieno laikmetīgās akadēmiskās mūzikas tehnoloģiskos un filozofiskos pamatus, rokmūzikas dinamisko spēku, modernā džeza improvizatoriskumu un trokšņu mūzikas (noise) agresivitāti.

Andris Dzenītis ("Woodpecker project" - kompozīcija, elektronika, taustiņinstrumenti, programmēšana) Latvijā vairāk pazīstams kā akadēmiskās instrumentālās, kora un orķestra mūzikas komponists. Viņa darbi apbalvoti starptautiskos konkursos, savukārt 2007. gadā iegūts augstākais apbalvojums mūzikā Latvijā – Lielā mūzikas balva. Tomēr otra viņa mūzikas interešu puse saistīta ar elektronikas un elektroakustikas sniegtajām iespējām. Šajā sfērā būdams daļējs autodidakts, Andris Dzenītis ir viens no pionieriem Latvijas akadēmiskās mūzikas vides elektroniķu vidū. Mākslinieka intereses sniedzas tālu pāri Rietumeiropas akadēmisko elektroniķu zinātniskajai pētniecībai, ilgstošām tembru izstrādēm, vairāk interesējoties par elektronisko saskaņu intuitīvajiem, psihoakustiskajiem un emocionālajiem momentiem un pašlaik netieši iespaidojoties no roka, noise un spektrālisma skanējuma.

Artūrs Gailis ("Woodpecker project" - elektriskā ģitāra, improvizācija, programmēšana) ir viens no jaunās paaudzes perspektīvākajiem mūziķiem, kurš Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā apguvis gan vijoles, gan alta spēli. Patlaban viņš turpina studijas Lietuvas Mūzikas akadēmijā. Artūrs Gailis ir vispusīgs mūziķis, kurš piedalās akadēmiskās mūzikas projektos, orķestros "Collegium Musicum Riga"un "Sinfonietta Riga", uzstājas kā virtuozs ģitāras spēles meistars ar grupu "D11 Blues Band", kā arī darbojas citos projektos.

Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" kopumā šogad piedāvās ap 50 lielāka un mazāka mēroga mākslas projektu. Ieeja visos pasākumos apmeklētājiem ir bez maksas.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties