Pasaules aerobātikas elites lidojumi Rīgas svētku laikā

Gints Bubiers, 17.08.2010., 06:50

Šogad Rīgas pilsētas svētku laikā norisināsies WEAF (World Elite Aerobatic Formula ) pilotu paraugdemonstrējumi un sacensības.

Paralēli paraugdemonstrējumiem piloti veiks sacensību lidojumus savā starpā, kuri notiks pēc WEAF noteikumiem un kurus tiesās divi FAI (Fédération Aéronautique Internationale) starptautiskās klases tiesneši. Tieši šeit Rīgas svētku laikā savstarpēji sacentīsies divi piloti Spānijas pilots Castors Fantoba un Krievijas pilote Svetlana Kapanina. Abi piloti ir pasaules elites visspožākās zvaigznes, kuras Latvijā ierodas pirmo reizi.Savu unikālo šovu demonstrēs arī mūsu kaimiņzemes pilots daudzkārtējais pasaules čempions un WEAF viens no radītājiem Jurģis Kairis.

Rīga ir ideāla un unikāla vieta pasaulē, kā arī viena no nedaudzajām pilsētām, kurā ir pilnīgi visi priekšnoteikumi, lai notiktu Pasaules aerobātikas elites lidojumu posmi katru gadu. Tāpēc WEAF sadarbībā ar Flights Unlimited vēlas nodot skatītāju vērtējumam šo sacensību garu, veidu un unikalitāti.

WEAF ir augstākās raudzes unlimited kategorijas pilotāžas lidojumi kurā ir viena disciplīna "freestyle". Tā ir pati skatāmākā un aizraujošākā disciplīna sporta aviācijā, jo paredz, ka līdzās obligātajiem elementiem piloti izpilda arī savus labākos un pārsteidzošākos trikus savās kombinācijās.

Skatītāji var sagaidīt gan intrigu, gan pārsteiguma momentus, gan elpu aizraujošu šovu.
Piloti Latvijā ieradīsies jau 19.augustā. Tiks veikti treniņlidojumi, sagatavošanās darbi sacensībām un šovam.

WEAF – Pasaules aerobātikas elites lidojumus atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties