Pasākums "Zem gulbja zvaigznāja"

Jolanta Bimbere, 20.04.2015., 11:03

23. aprīlī plkst. 18:00 Dabas muzejā notiks tematisks pasākums, kurā varēs uzzināt, kur ziemo Rīgas paugurknābja gulbji, to attiecības ar cilvēku senatnē un tagadnē. Tiks apstiprināts vai noraidīts mīts par gulbju uzticību mīlas dzīvē, ko ar gredzenošanas palīdzību ir iespējams zinātniski pierādīt.

"Gulbji"Paugurknābja gulbis ir pazīstamākā gulbju suga, kas mājo Latvijā. Tā ir sastopama visu gadu, jo regulāri ziemo pie neaizsalstošiem ūdeņiem. Gulbju skaits ir atkarīgs no ziemas barguma. Dažādās Latvijas ūdenstilpēs, visbiežāk dīķos un ezeros, ligzdo ap 1000 pāriem. Lielākais pāru blīvums novērojams lielajos piejūras ezeros, piemēram, Liepājas ezerā siltās ziemās var novērot pat 3000 paugurknābja gulbju. Pēdējos desmit gados to skaits ir pieaudzis vairāk nekā par 30%.

Dabas vakarā "Zem gulbja zvaigznāja" ornitologs Ruslans Matrozis stāstīs par mītiem un patiesībām gulbju mīlas dzīvē, par to attiecībām ar cilvēkiem. Ruslans Matrozis kopš 1990. gada ir Latvijas Ornitologu biedrības biedrs, specializējies ūdensputnu pētniecībā, daudzus gadus veic paugurknābja gulbju ekoloģijas un migrācijas pētījumus. Labi pārzina Rīgas un tās apkārtnes, kā arī visas Latvijas jūras piekrastes putnu faunu.

Ceturtdien, 23. aprīlī, aicinām uz pasākumu par paugurknābju gulbju pētniecības aktualitātēm. Pasākuma sākums plkst. 18.00, ieejas maksa – 1.42 € (1.00 Ls).

Latvijas Dabas muzejs – tā ir daba pilsētas sirdī! Nāc un iepazīsti!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties