Pasākums par deju svētkiem

Maija Treile , 10.09.2010., 13:33

15. septembrī, plkst. 17.30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Pils laukumā 2) notiks šovasar aizvadītajiem Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kā arī deju svētku vēsturei veltīts sarīkojums ...un deju svētki.

Lai arī svētkPasākums par deju svētkiemu nosaukumā šķietami nedalāmi kopā savītas divas mākslas nozares – dziesma un deja – , tomēr vairāk sabiedrībā tiek runāts par dziesmām un dziedāšanu, deju atstājot it kā otrā plānā. Tādēļ pasākumā ...un deju svētki pievērsīsimies svētku dejiskajai pusei.

Sarīkojumā leģendārā horeogrāfe, daudzu deju svētku virsvadītāja un dejas vēstures pētītāja Ingrīda Saulīte stāstīs par deju svētku vēsturi un deju rakstu tapšanu; Rīgas Franču liceja deju kolektīva Auseklītis vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne dalīsies pārdomās par to, kā šodien klājas skolu deju kolektīviem. Savukārt horeogrāfi Agris Daņiļēvičs, Ilze Mažāne un Edīte Ābeltiņa diskutēs par situāciju mūsdienu horeogrāfijā un to, kādi tika iecerēti X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kā šīs ieceres izdevās, un kādiem vajadzētu būt nākošajiem skolēnu dziesmu un deju svētkiem 2015. gadā. Sarīkojumu papildinās vēsturiski foto un kino kadri.

Pasākuma vadītājs – Rakstniecības un mūzikas muzeja kolekciju kurators Dzintars Gilba.

Ar sarīkojumu ...un deju svētki Rakstniecības un mūzikas muzejs slēdz Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vēsturei veltīto izstādi Lielie mazie dziesmu svētki.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu Lielie mazie dziesmu svētki un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo


ienāktreģistrēties