Liepājā Arhitektūras dienu ietvaros notiks bezmaksas seminārs

Gunta Šnipke, 13.10.2010., 08:37

15. oktobrī no pulksten 10:00 Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāles aulā K.Valdemāra ielā 4 ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu notiks izcilā arhitekta Paula Maksa Berči 170. jubilejai veltīti bezmaksas lasījumi "Pilsētas laiks".

Ar saviem lasījumiLiepājā Arhitektūras dienu ietvaros notiks bezmaksas seminārsem uzstāsies tādi nozares speciālisti, kā Andris Biedriņš, Uļjana Gintnere, Jānis Krastiņš, Uģis Kaugurs, Jānis Lejnieks un Imants Lancmanis.

Plānojot šī gada Pasaules Arhitektūras dienas pasākumus Liepājā, ievērota lielā pilsētas iedzīvotāju un speciālistu interese par Paula Maksa Berči laiku un darbību Liepājā, tāpēc tradicionālo Arhitektūras dienu pasākumu klāstu papildina lasījumi "Pilsētas laiks". Lasījumu plāns veidots ar domu uzsvērt saimnieciskās, politiskās un sociālās dzīves nozīmi attiecīgā laikmeta pilsētvides un arhitektūras attīstībā.

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu ikvienam interesentam bez maksas būs iespēja noklausīties speciālistu sagatavotās lekcijas par tēmām – "Industrializācija un dzelzceļa tīkla attīstība", "Liepāja – no mazpilsētas par lielpilsētu", "Pilsētvides attīstība Eiropā un Latvijā Berči laikā", "Berči mantojums – Liepājas vērtības", "Vēsture un mūsdienas" un "Rītdiena – cilpa vai burbulis?".

Jau no 4. oktobra ikviens interesents ir aicināts uz Liepājas Olimpisko centru, kur atklāta Latvijas arhitektu savienības 2009.gada labāko arhitektūras darbu skates izstāde.

11. oktobrī Liepājas pilsētas domes ēkā tika atklāta reālai būvniecībai gatavo, Būvvaldē akceptēto Liepājas jaunbūvju, ēku rekonstrukcijas un teritoriju labiekārtojumu projektu izstāde, kā arī jaunāko realizēto projektu izstāde. Savukārt tirdzniecības centrā "Baata" ir apskatāma arhitektūras skiču izstāde.

14. oktobrī Liepājas pilsētas domes lielajā zālē notiks ikgadējais informatīvais pasākums Liepājas un tuvākās apkārtnes vecāko klašu skolēniem par arhitektūras un būvniecības specialitātēm, praktisko darbu un studiju iespējām. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāti, Rīgas Celtniecības koledžu, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, biroja "MARK" arhitektiem. Tirdzniecības centrā "Kurzeme" tiks atklāta RTU audzēkņu diplomdarbu izstāde, bet pulksten 16:00 atvērto durvju dienas arhitekta Ulda Pīlēna birojā.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties