Jau trešo gadu norisināsies Kuldīgas diena Kalnciema kvartālā

Luīze Pastore, 01.07.2015., 11:24

4. jūlijā Kalnciema kvartāla tirgū viesosies kvartāla sadraudzības pilsēta Kuldīga ar plašu kultūras programmu uz brīvdabas skatuves, radošajām darbnīcām bērniem un pieaugušajiem un Kuldīgas novada zemnieku un amatnieku dalību.

Kuldīgas dienaKuldīgas diena Kalnciema kvartāla tirgū norisināsies no 11.00 līdz pat 16.00. Kuldīgas amatiermākslas kolektīvi visas dienas garumā uz brīvdabas skatuves piedāvās daudzveidīgu programmu – gan muzikālus priekšnesumus, gan tautas dejas. Kuldīgas kustību teātris "Purple Line" piedāvās noskatīties V. Šekspīra lugas "Sapnis vasaras naktī" fragmentu. Dienas noslēgumā spēlēs grupa "Jorspeis".

Uz brīvdabas skatuves:

  • 11.00–13.00 Snēpeles kapella "Kā ir tā ir", Kuldīgas mākslas un humanitāro zinību vidusskolas 3. - 4. klašu tautas deju kolektīvs, Kabiles senioru deju kolektīvs "Kamēr vari".
  • 13.00–15.00 Kuldīgas kultūras centra jauktais vokālai ansamblis "Trifeles" un sieviešu vokālais ansamblis "Karameles" (vadītāja Agnese Čīče), Kuldīgas kustību teātra "PURPLE LINE" V. Šekspīra lugas "Sapnis vasaras naktī" fragments (Kurzemes reģiona Gada izrādes 2014 laureāti).
  • 15.00–16.00 Grupa "Jorspeis".

Dažāds būs arī Kuldīgas novada radošo darbnīcu piedāvājums bērniem un pieaugušajiem. Kalēja Gunta Jakubovska vadībā būs iespējams izmēģināt spēkus latvisko rotu darināšanā, bet kopā ar rokdarbu kopu "Čaupe" varēs iemācīties pīt doņus. Danute Sīle aicinās piedalīties keramikas darbnīcā, bet Kabiles mežsargs Aivars Bergmanis uz Kalnciema kvartālu būs atvedis meža spēles no koka. Radošas nodarbes un viktorīnu piedāvās arī Kuldīgas novada muzejs. Pasākumā sevi prezentēs arī Kuldīgas Tehnoloģiju un Tūrisma tehnikums.   

Kuldīgas dienā Kalnciema kvartālā būs pieejama informācija par plašo un daudzveidīgo Kuldīgas novada tūrisma piedāvājumu, kā arī par gaidāmajiem Kuldīgas pilsētas svētkiem "Dzīres Kuldīgā 2015", kas norisināsies jau divdesmito reizi, šogad – no 16. līdz 19. jūlijam. Kuldīgas dienas apmeklētājiem būs iespējams iegādāties superatrakcijas "Zelta ikrs" bumbiņas – ik gadu "Dzīrēs Kuldīgā" simtiem daudzkrāsainu "ikru" mēro ceļu pa Alekšupīti no Kuldīgas Kultūras centra līdz pat Alekšupītes dīķim, lai cīnītos par vērtīgām un noderīgām balvām.

Tāpat Kuldīgas dienā tiks piedāvāta iespēja par akcijas cenu reģistrēties 10. Kuldīgas pusmaratonam, kas norisināsies 15. augustā un svinēs desmito gadskārtu.

Ieeja - bez maksas! Pasākums noris sadarbībā ar Kuldīgas novada domi.

Pasākuma norises vieta - Kalnciema iela 35, Rīga.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties