NORDTRAD konference Rīgā

Ieva Tihovska, 17.03.2010., 15:26

No 26. līdz 31. martam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā konferencē Borderlands (Pierobežas) tiksies Baltijas un Ziemeļvalstu tautas mūzikas studiju programmu tīkla Nordtrad pedagogi un studenti.

Konferences gaitā notiks NORDTRAD konference Rīgātrīs publiski koncerti, kā arī lekcijas, meistarklases, pedagogu semināri un citi pieredzes apmaiņas, informācijas un muzicēšanas pasākumi.

Tautas mūzikas studiju programmu tīklā Nordtrad (http://nordtrad.net) līdzdarbojas 16 augstskolas no Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un kopš 2008. gada – arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) etnomuzikoloģijas klase. Ik pavasari šo valstu tautas mūzikas pedagogi un studenti satiekas konferencē, kas ar meistarklasēm, lekcijām, koncertiem, pedagogu semināriem, muzicēšanu ansambļos un citām aktivitātēm ļaujot kompaktā laika sprīdī iepazīties ar katras augstskolas profilu, stiprajām pusēm, jaunumiem un aktuālajām problēmām. Šogad konference notiks Rīgā, un ne velti – iepriekšējās konferencēs interese par Latvijas tradicionālo mūziku bijusi ievērojama. Taču Latvijai tā būs arī vienreizēja iespēja redzēt Ziemeļvalstu tautas mūzikas izglītību un, protams, arī pašu mūziku visā tās daudzveidībā.

Esat laipni gaidīti trīs konferences koncertos!
• 27. martā plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē starpaugstskolu maģistra studiju programmas Nordic Master studentu grupas Blink un Nordtrad studentu koncerts;
• 28. martā plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē turpināsies Nordtrad studentu koncerts;
• 29. martā plkst. 19.00 Spīķeru koncertzālē notiks Nordtrad pedagogu koncerts.
Ieeja par ziedojumiem.

Konferencē notiks arī etnomuzikologu Mārtiņa Boiko (Latvija), Daivas Vīčiņienes (Lietuva) un Timo Leisies (Somija) lekcijas, kā arī meistarklases Haiti mūzikā (Stēns Kellmanis, Zviedrija), latviešu, lietuviešu, igauņu un somu tradicionālajā dziedāšanā (Zane Šmite, Daiva Vīčiņiene, Janika Orasa, Selia Rōze, Sirka Kosonena), kokles spēlē (Valdis Muktupāvels), latviešu un lietuviešu tradicionālajā instrumentālajā mūzikā (Gunārs Igaunis, Ēvalds Vīčins), kā arī somu harmoniku spēlē (Anti Pālanens). Studenti no dažādām augstskolām konferencē apvienosies ansambļos, kur apgūs katras valsts pierobežu repertuāru. Pedagogi semināros dalīsies pieredzē par tradicionālās dziedāšanas un ansambļa pedagoģijas jautājumiem, kā arī etnomuzikoloģijas izglītību katrā valstī. Notiks arī jaunu maģistra programmu Nordic Master un Glomas prezentācijas.

Vairāk informācijas par koncertiem, pārējo konferences norisi un iespējām tajā piedalīties meklējiet JVLMA mājaslapā www.jvlma.lv.

Konferences norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties