Latvijas Nacionālais balets 30. aprīlī aicina pirmo reizi atklāt "Neiepazītās teritorijas"

Irbe Treile, 20.04.2015., 11:39

30. aprīlī Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējums "Neiepazītās teritorijas" ar trīs jaunu horoegrāfu darbiem: Jevgeņijas Trautmanes "Dziļumā", Elzas Leimanes-Martinovas "Tikko" un Milanas Komarovas "Tuvāk ekvatoram".

"Neiepazītās teritorijas" Iestudējuma kostīmu māksliniece ir Kristīne Pasternaka, video mākslinieks – Uģis Ezerietis, gaismu mākslinieks – Kārlis Kaupužs.

"Esmu ļoti gandarīts, ka Latvijas Nacionālajā baletā sevi piesaka trīs jaunas, daudzsološas horeogrāfes. Ikgadējie klasiskā un laikmetīgā baleta vakari "Iespējams...", kuros mūsu baleta māksliniekiem ir iespēja pierādīt sevi horeogrāfu ampluā, šopavasar vainagojas ar repertuāra iestudējumu Jaunajā zālē," saka Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Jevgeņijas Trautmanes uzvedumā "Dziļumā" dejos Ieva Rācene, Alise Tomkoviča, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Nataļja Lipska, Antons Freimans, Sergejs Biserovs, Kirils Baiduks, Aleksandrs Kaļivods u.c. "Gluži kā daudzi cilvēki mūsdienu pasaulē, vairums manas horeogrāfijas varoņu izvēlas materiālās vērtības, kuras simbolizē drēbes, un savā ziņā viņi par tām atdod savas dvēseles – viņi zog, laupa, nogalina, zaudē savu cilvēcību un sirdsapziņu. Tikai divi mani varoņi atsakās no ārējā spožuma un tā vietā izvēlas vispatiesāko dārgumu – mīlestību un laimīgu dzīvi kopā," savu iestudējumu raksturo Jevgeņija Trautmane.

Elza Leimane-Martinova iestudējusi baleta viencēlienu "Tikko". "Tikko" dejos Viktorija Jansone, Baiba Kokina, Ieva Rācene, Aleksandrs Osadčijs, Ringolds Žigis un Arturs Sokolovs. Iestudējumā izmantota dažādu autoru mūzika, skaņdarbu "Tikko" komponējis Kaspars Kurdeiko. "Triju sieviešu stāsts, rekonstruēts laikā, tas pārklājas un jau atkal saplūst vienā. Jo jūtu pasaule mums ir tik dažāda un vienlaikus – visiem līdzīga," saka Elza Leimane-Martinova.

Milana Komarova "Tuvāk ekvatoram" veidojusi ciešā sadarbībā ar jauno komponisti Agatu Meļņikovu. Šajā uzvedumā dejos Viktorija Jansone, Baiba Kokina, Evelīna Godunova, Juka Mijake-Sokolova, Alise Prudāne, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs un Germans Ševčenko. "Tuvāk ekvatoram stāsta par pārsteidzošu floru un faunu tropiskajos lietus mežos. Noslēpumainā pasaule, kas slēpjas šo neizbrienamo džungļu sirdī, atveras brīnumainā dažādībā. Dzīvo radību unikālas izdzīvošanas spējas, dzīvnieku instinkti un attiecības, pamanāmas un gandrīz neredzamas dabas parādības apbur ar savu atjautību un neatvairāmo skaistumu," saka horeogrāfe Milana Komarova un komponiste Agata Meļņikova.

Šosezon "Neiepazītās teritorijas" varēs noskatīties vēl tikai 2. maijā.

Iestudējums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Latvijas Nacionālā baleta patrons ir "Skonto Būve". Latvijas Nacionālās operas galvenie patroni ir "Lattelecom" un "Latvijas Gāze".

Biļetes: LNO un "Biļešu Paradīzes" kasēs, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv/events/perf/8695.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties