Tehniskās jaunrades nams "Annas 2" atklāj "Superpuiku 2010"!

Mārīte Lempa, 26.03.2010., 08:51

2010. gada 23. martā, Rīgas Cirkā norisinājās Tehniskās jaunrades nama "Annas 2" rīkotā konkursa "Superpuika 2010" fināls jeb Ceļojuma uz Zemes centru pēdējais posms.

"Superpuika 2010" tTehniskās jaunrades nams "Annas 2" atklāj "Superpuiku 2010"!itulu ieguva 12 gadīgais rīdzinieks Arnolds Jānis Krauklis no Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas 6.a klases.

Superpuika Arnolds Jānis Krauklis uzskata, ka īstam Superpuikam ir jābūt atjautīgam, gudram un stipram - tā raksturo arī pats sevi. Arnolds fano par hokeju, Dinamo Rīga un tuvākajā laikā plāno tikt U-14 Latvijas basketbola izlasē.

Konkursā 2. vietu izcīnīja Lauris Rihards Meimanis no Aizupes pamatskolas, 3. vietu ieguva Ralfs Bankovs no Rīgas 6. vidusskolas un Edijs Ostapko no Ādažu vidusskolas.

Par Superpuikas titulu sacentās arī Oskars Raudiņš (Rīgas Kristīgā vsk.), Artūrs Stabulnieks (Riebiņu vsk.), Rainers Vorslavs (Jelgavas 4.vsk.), Helvijs Babris (Taurenes vsk.), Kārlis Rušmanis (Jelgavas 4. vsk.), Mārcis Vasiļevskis (Saldus sākumskola), kuri tāpat kā visi finālisti jau no 2009. gada rudens piedalījās vairākās konkursa kārtās un 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja iespēju startēt Rīgas cirkā.

Konkursa fināla pasākums pārsteidza skatītājus ar ekstrēmiem un aizraujošiem uzdevumiem un TJN "Annas 2" raķešu modelisma pulciņa skolotāja – Pasaules čempiona raķešu modelismā Laura Pumpura radiovadāmā lidmodeļa paraugdemonstrējumu, Velotriāla skolas KARTERS priekšnesumiem, RTU Robotikas kluba demonstrējumiem u.c.

10 finālistiem bija jāveic elektromontāžas uzdevums "Pazemes olimpisko spēļu lāpas aizdegšana", amatniecības uzdevums "Pazemes instrumentu kaste", radošais uzdevums "Pazemes alu sienu zīmējumi". Fiziskajā trasē bija jāapdzīvo viss 6 m augstais Zemes centrs un virs skatītāju galvām jāpārvar gravitācijas likumi. Savukārt 2 superfinālisti Arnolds Jānis Krauklis un Lauris Rihards Meimanis nokļuva līdz pašam 12 metrus augstajam Rīgas Cirka kupolam un no turienes - Zemes centrā, kur visātrākais un veiklākais bija Arnolds Jānis Krauklis.

Konkursa "Superpuika 2010" finālu vadīja Atis Bētiņš, komentēja Ufo.

Ir sākusies pieteikšanās konkursam "Superpuika 2011", Tehniskās jaunrades nams "Annas 2" gaida 1998. un 1999. gadā dzimušos zēnus, kuri vēlas atklāt un pierādīt sevi tehnisku, praktisku, radošu un fizisku uzdevumu veikšanā (Informācija par pieteikšanos mājas lapā www.tjn.lv sadaļā "Superpuika").

Konkursu organizē: Tehniskās jaunrades nams "Annas 2"
Atbalsta: Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties