Muzeju nakts norises

Kristīne Lipenite, 14.05.2015., 06:43

16. maijā no plkst. 19.00 aicinām uz Muzeju nakts norisēm Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejos – muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs", kur vēsturiskais interjers atdzīvosies teatralizētās 20. gs. sākuma ainās, Rīgas Porcelāna muzejā, kur tiks eksponēta unikāla dekoratīva vāze "Rainis un Sevčenko", kā arī Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī–muzejā, kur notiks Čaka mīlestības dzejas lasīšanas maratons.

"Muzeju nakts 2014" pasākums muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs"Muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" (Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas)) 16. maijā no plkst. 19.00 līdz plkst. 01.00 17. maijā vēsturiskais interjers atdzīvosies teatralizētās 20. gs. sākuma ainās. Muzejā būs sastopams arhitekts Konstantīns Pēkšēns ar kundzi, elegantas jūgendstila laikmeta dāmas, iedvesmotas no Raiņa un Aspazijas dzejas, kungi un kalpotāji. Apmeklētājus iepriecinās muzikāli priekšnesumi, savukārt, par sabiedrisko kārtību rūpēsies Gorodovojs – 20. gs. sākuma pilsētas kārtības sargs.

Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju ielā 9/11 (ieeja no Konventa sētas)) 16. maijā no plkst. 19.00 līdz 23.00 pasākums veltīts Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai. Pasākuma ietvaros uz īpaša rotējoša podesta tiks eksponēta unikāla dekoratīva vāze "Rainis un Ševčenko" no Rīgas Porcelāna muzeja krājuma, un skanēs informatīvs un izglītojošs audiomateriāls, kas atklās vāzes tapšanas tehnoloģiskos un vēsturiskos apstākļus. Būs dzirdamas intervijas par šo tēmu ar jomas ekspertiem – vēsturnieku un porcelāna pētnieku Zigurdu Konstantu, mākslinieci Inesi Brants, literatūrzinātnieci Gundegu Grīnumu un vēsturnieku Rihardu Pētersonu.

Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī – muzejā (Lāčplēša ielā 48/50 – 14) 16. maijā no plkst. 19.00 līdz 01.00 17. maijā pasākums "Senatnes valdzinājums". Pasākumā ikvienam apmeklētājām būs iespēja aplūkot fotoizstādi "Ciemos. Rainim un Aspazijai 150", kā arī nupat kā izdoto "Aleksandra Čaka ģimenes pastkaršu albumu", kurā apskatāmas 45 no vairāk kā 100 ģimenes pastkartēm kopā ar komentāriem. Pasākuma gaitā Aleksandra Čaka dzejas cienītājiem būs iespēja piedalīties dzejnieka mīlestības dzejas lasīšanas maratonā no dzejas krājumiem "Debesu dāvana" un "Iedomu spoguļi", savukārt, mazie muzeja draugi varēs krāsot mākslinieka Vilipsōna zīmētus A.Čaka portretus dažādos dzīves brīžos. Sagaidot pusnakti, muzejā uzstāsies mūziķe Anta Eņģele.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties