Muzeju nakts Līvānos

Inita Paegle, 06.05.2015., 12:25

Šogad, 16. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies "Vislatvijas Muzeju nakts 2015".

"Muzeju nakts 2014" Latgales mākslas un amatniecības centrāSamērā nesen ieviestā tradīcija organizēt Muzeju nakti Līvānos, uz doto brīdi ir kļuvis par tradicionālu un ļoti gaidītu kultūras pasākumu, kurā piedalās ne tikai Latgales mākslas un amatniecības centrs, bet nu jau arī citas Līvānu novada iestādes.

Droši vien visi ir pamanījuši, ka 2015. gads Latvijā neformāli ir pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu. Arī Vislatvijas muzeju nakts organizatori aicinās apmeklētājus klejot pa dzejnieku biogrāfiju dramatiskajiem līkločiem, meklējot viņu daiļrades atspulgus savā ikdienas vidē.

Tāpat arī Latgales mākslas un amatniecības centra apmeklētājus šogad Ielūdz Rainis un Aspazija. Apmeklētājiem bezmaksas ir sagatavota plaša programma, kur katrā no muzeja telpām tiks piedāvāta atšķirīga tematiska darbošanās. Vēsturisko ekspozīciju "Amatnieki Latgalē" papildinās jaunizveidota vēsturiska izstāde "Veļas diena", kas stāsta par veļas kopšanu pagājušajā gadsimtā, savukārt Muzeju nakts ietvaros būs vērojams arī ziepju vārīšanas process ziepju vārītāja Andra Romanovska vadībā.

Līvānu stikla muzeja telpās mazākie Muzeju nakts dalībnieki varēs skatīties tādas sen iemīļotas multfilmas kā "Sēd uz sliekšņa pasaciņa", "Zelta sietiņš" kā arī samērā nesen prezentēto multfilmu "Zelta zirgs". Tāpat būs iespēja zīmēt un krāsot lugas "Zelta zirgs" varoņus.

Radošajās darbnīcās tiks dota iespēja katram darboties, veidojot māla saulītes pie keramiķes Eleonoras Pastares, kā arī kreppapīra ziedus pie skolotājas Līgas Bernānes. Ar paša veidoto ziedu katram tiks dota iespēja nofotografēties speciāli instalētā foto stūrītī un iejūtoties pasaciņas lomā.

Savukārt centrālā vakara aktivitāte izstāžu zālē, starp mākslinieka Voldemāra Kokoreviča gleznām, būs skatāmi Smilšu kino paraugdemonstrējumi ar iespēju arī pašiem iejusties smilšu mākslinieku lomā, zīmējot savas fantāzijas par apcerīgo, bet tajā pašā laikā arī nopietno tēmu Rainis un Aspazija.

Pasākuma ietvaros 16. maijā Latgales mākslas un amatniecības centrā tiek mainīts darba laiks. Centrs apmeklētājiem būs atvērts no vakara plkst. 19:00 līdz plkst. 24:00. Visas Centra aktivitātes apmeklētājiem būs pieejamas visa vakar garumā, izņemot ziepju vārīšanas demonstrēšanu, kas paredzēta 3 stundu garumā no plkst. 19:00 – 22:00 kā arī Smilšu kino demonstrējumi paredzēti konkrētos laikos 10 minūšu garumā plkst.: 19:30; 20:30; 21:30 un 22:30.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
chpoknul.icu

Morris

Hello. And Bye.

XRumerTest

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock


ienāktreģistrēties