Muzeju nakts Eduarda Smiļģa Teātra muzejā

Anna Sirmā, 14.05.2015., 06:51

Starptautiskajā akcijā "Muzeju nakts", 16. maijā, no plkst. 19.00 līdz plkst. 23.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks pasākums "Aspazija. Anna Priede. Rainis. Ādolfs Skulte".

Šogad "Muzeja nakts" noritēs Raiņa un Aspazijas zīmē un LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā stāstīsim par Aspazijas un Raiņa daiļrades izpausmēm latviešu skatuves un kino mākslā. No plkst. 19.15 būs iespēja dzirdēt muzikoloģi Ilzi Liepiņu – Šarkovsku, kas stāstīs par Raini komponista Ādolfa Skultes mūzikā, pievēršot īpašu uzmanību filmai "Rainis" un baletam "Brīvības sakta" Savukārt no plkst. 21.30 atcerēsimies baleta leģendu Leldi Annu Priedi meitas Eiženijas Freimanes fotogrāfijās. Pasākumu ar savu koncertnumuru papildinās Rīgas horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi. Laikā no 20.00 līdz 22.00 muzejā Aspazijas dzeju lasīs Dailes teātra aktrise Esmeralda Ermale.

"Muzeju nakts" laikā tiks eksponēti projekta "Aspazijas un Raiņa tēli un transformācijas" trešās kārtas objekti. Projekts veidots sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Audio - vizuālās mediju mākslas nodaļas scenogrāfijas apakšnozares 1. un 2. kursa studentiem, asociētā profesora Kristiāna Brektes vadībā. Projekta ietvaros studentu uzdevums ir iedziļināties Raiņa un Aspazijas daiļradē un savu pieredzi interpretēt vizuālā tēlā. 16. maijā tiks atklāti objekti - interaktīvais Raiņa "Iedvesmas spainis", Aspazijas "Sapņu palags" un Raiņa un Aspazijas "Sasaukšanās".

LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs aicina iepazīties ar pasākuma programmu mājas lapā www.teatramuzejs.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties