"Muzeju Nakts" Bauskas pilī

Justīne Jesikena, 08.05.2015., 10:27

16. maijā norisināsies starptautiskā akcija "Muzeju Nakts", kas Latvijā ritēs Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas zīmē.

Bauskas pils muzejs, kas jau divpadsmito gadu aktīvi piedalās šajā akcijā, par pasākuma devīzi izvēlējies rindas no Raiņa dzejoļa "Senatne": "Tur burvīgā gaismā viss zaigo un laistās...", kas plkst. 23:30 pils pagalmā izgaismosies Pecolli lāzerstaru nakts poēzijā.

No plkst. 19:00 apskatei būs atvērtas Bauskas pils vēstures un interjeru ekspozīcijas, izstādes - "Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562-1620", "Bauskas pils - militārs nocietinājums", Latvijas Leļļu teātra marionešu izstāde un Jāņa Gunāra Kalnmaļa gleznu izstāde "Eiropas skati". Interesenti varēs aplūkot Livonijas ordeņa pils drupas, līdz plkst. 22:00 uzkāpt centrālajā tornī, vērot Bauskas panorāmu un savām acīm pārliecināties, par skaistumu mums apkārt.

Ieeja pilī un pilsdrupu pagalmā tiks slēgta plkst.23:00, lai skatītāji varētu pulcēties pils pagalmā, kur plkst. 23:30 varēs noskatītie lāzerstaru uzvedumu "Tur burvīgā gaismā viss zaigo un laistās...".

Programma:

  • 19:00 – 23:00 Apmeklētāju apskatei atvērtas Bauskas pils vēstures un interjeru ekspozīcijas, izstādes - "Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 - 1620", "Bauskas pils - militārs nocietinājums", Latvijas Leļļu teātra marionešu izstāde, Jāņa Gunāra Kalnmaļa gleznu izstāde "Eiropas skati";
  • 19:00 – 23:00 Livonijas ordeņa pils drupu apskate;
  • 19:00 – 22:00 Skatu laukums centrālajā tornī;
  • 23:30 Kurzemes un Zemgales hercogu rezidences iekšpagalmā Pecolli lāzerstaru nakts poēzija "Tur burvīgā gaismā viss zaigo un laistās...".

0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties